Jorge Martin komt de rest van het weekend niet meer in actie tijdens de Monster Energy Grand Prix České republiky. De leider in de tussenstand van het kampioenschap brak vrijdagochtend bij een crash tijdens de eerste vrije training in Brno zijn linkerhand.

Voor Jorge Martin is de Monster Energy Grand Prix České republiky al voorbij voordat deze goed en wel is begonnen. Del Conca Gresini Moto3 kwam vrijdagochtend in de slotfase van de eerste vrije training lelijk ten val in bocht 10 van het Tsjechische circuit.

Direct was duidelijk dat de leider in de tussenstand van het kampioenschap niet ongeschonden uit de strijd was gekomen. De Spanjaard greep direct naar zijn linkerpols. Onderzoek in het medical centre heeft uitgewezen dat er sprake in van een breuk in zijn linkerhand.

In overleg met zijn team en de artsen van het medical centre is besloten dat Martin per direct zal worden overgebracht naar Barcelona voor verder medisch onderzoek en een eventuele operatie.

Martin zal hierdoor de rest van het weekend definitief niet meer in actie komen. Ook deelname aan de eerstvolgende Grand Prix op de Oostenrijkse lijkt hoogst onzeker.

 

Martin is de huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap met 130 punten voor Marco Bezzecchi met 123 en Aron Canet met 92 punten.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl