Jorge Martin (P2): “Uitdrogingsverschijnselen tijdens de race”

3642
jorge-martin
Jorge Martin na de race in India | foto© Pramac Racing

Jorge Martin passeerde zondagmiddag op het Buddh International Circuit als tweede de finish tijdens de MotoGP race van de IndianOil Grand Prix of India. Zonder slag of stoot ging het echter niet, de Prima Pramac Racing coureur kwam totaal uitgeput over de finish en de circuitarts moest er zelfs aan te pas komen in het parc-fermé alvorens de Spanjaard plaats kon nemen op het podium.

De MotoGP race op het Buddh International Circuit werd zondagmiddag ingekort van 24 naar 21 ronden, dit vanwege de hoge temperaturen in combinatie met de hoge luchtvochtigheid. Ondanks het feit dat de race op het 5.010 km lange Buddh International Circuit ingekort werd moesten de MotoGP coureurs tot het uiterste gaan om de race te kunnen volbrengen.

Vooral de als tweede geëindigde Jorge Martin was zichtbaar uitgeput en moest zich na de finish in het parc-fermé zelfs noodgedwongen even laten behandelen door dr. Ángel Charte alvorens plaats te kunnen nemen op het podium. De 25-jarge Spanjaard bleek totaal uitgedroogd tijdens de slopende race.

Ondanks het heugelijke feit dat Martin met deze tweede plaats de vijftigste podiumklassering wist te scoren voor Prima Pracing moest hij op advies van de circuitarts na de podiumceremonie alle interviews en persconferentie laten schieten.

Jorge Martin: “Ik heb 100 procent gegeven. Ik was volledig uitgedroogd met nog acht ronden te gaan en het was erg moeilijk om de race uit te rijden. Toch kon ik in de slotfase van de race nog een goed tempo vasthouden. In de laatste ronde maakte ik vanwege mijn fysieke gesteldheid echter wel een grote fout. Fabio kwam langszij, maar ik kon counteren en ik ben heel blij dat ik deze tweede plaats heb weten te bemachtigen, ook voor het team. Nu moeten we op dezelfde voet door zien te gaan en proberen in alle races competitief te zijn.”

Ook was tijdens de race duidelijk te zien dat Martin problemen had met de ritssluiting van zijn pak nadat deze open was gegaan. Hij wist deze zelf tijdens de race nog weer te sluiten, maar over het hoe en wat wilde de Spanjaard na afloop niets kwijt.

Martin wist met zijn zwaarbevochten tweede plaats goede zaken te doen wat betreft de stand in het kampioenschap. Door het uitvallen van klassementsleider Francesco Baganaia liep de Spanjaard twintig punten in op zijn naaste belager en is hij de leider in de tussenstand van het kampioenschap tot op dertien punten genaderd (292-279).