Jorge Martin heeft zaterdagmiddag in de kwalificatiesessie voor de Moto3 klasse op MotorLand Aragón opnieuw de pole gepakt. De Spanjaard bewaarde zijn snelste ronde voor het laatste moment en was opnieuw het snelst voor Jaume Masia en Enea Bastianini.

Zaterdagmiddag waren het de Moto3 coureurs die om 12:35 uur begonnen aan hun kwalificatiesessie op een zeer zonnig en warm MotorLand Aragón. De jonge coureurs kregen 40 minuten de tijd om te bepalen wie er zondagochtend voor de 19 ronden durende race vanaf pole position mag starten.

Het was Gabriel Rodrigo die het sterkst uit de startblokken kwam en al vroeg de voorlopig snelste tijd achter zijn naam wist te zetten voor Dennis Foggia en Jorge Martin. Ook Nicolo Bulega, Niccolò Antonelli en Enea Bastianini begonnen sterk aan de kwalificatiesessie. Echter zou Antonelli wel 12 plaatsen verder naar achter op de grid worden geplaatst aangezien de Italiaan een penalty had opgelopen in FP3 als gevolg van het te langzaam rijden in meerdere sectoren.

Met iets meer dan tien minuten te gaan was er een flinke crash te zien voor de twee coureurs van het Honda Team Asia. Nakarin Atiratphuvapat ging de fout in ter hoogte van bocht 3 waarbij hij het achterwiel van teamgenoot Kaito Toba aantikte. Atiratphuvapat schoof onderuit maar Toba kwam met een zware high-sider ten val waarbij hij zichzelf flink bezeerd had.