Joris Lentfert rijdt nieuw PR en boekt progressie in de regen

245
joris-lentfert
Joris Lentfert | foto© Ad Kievit

Afgelopen weekend heeft Joris Lentfert op het TT Circuit van Assen weer de nodige stappen voorwaarts gemaakt op de BMW. De snelheid die hij tijdens de vrijdag trainingen liet zien, beloofde al wat moois voor de racedag!

In de eerste kwalificatie reed Joris al een nette 9e tijd, maar in tijdtraining twee ging hij de baan op met een nieuwe achterband. De extra grip van de Bridgestone band wist hij goed te benutten en zo kon hij zijn tijd aanzienlijk verbeteren. Met een nieuw PR van 1.43.9 behaalde Joris een 8e startplaats. Een mooie uitgangspositie voor de race later op de dag.

Ondertussen werd het steeds donkerder in Assen, dat er regen aan zou komen was zeker, maar hoe laat? Even leek de race droog te gaan verlopen, maar een kwartier voor tijd begon het toch te regenen. Het team heeft de motor snel omgezet naar de regensetting, Joris kon zich opmaken voor een regenrace. In het begin was het aftasten en flink wennen met de BMW op een natte baan, waardoor Joris terugviel in het veld. Maar na enkele ronden kreeg hij de smaak te pakken en wist zich elke ronde te verbeteren. Met als gevolg dat hij weer knap naar voren wist te komen. Uiteindelijk kwam hij als 13e over de finish.

Joris: “Mijn regenrace was in de beginfase niet goed, ik had mijn tempo niet direct te pakken waardoor ik er bij de eerste doorkomst niet goed voor stond. Maar naarmate de race vorderde heb ik mij goed kunnen herpakken en dat geeft vertrouwen voor een eventuele regenrace in de toekomst. Vooral blij ben ik met het feit dat we op een droge baan weer een flinke stap hebben gemaakt. Ik begrijp de BMW steeds beter en heb nog steeds genoeg verbeterpunten op de baan. We zijn dus nog niet klaar met progressie boeken!”

Finaleraces 10 oktober
Komend weekend worden de finaleraces verreden op het TT Circuit van Assen. Normaal was dat altijd het moment voor onze sponsordag, maar gezien de huidige omstandigheden zit dat er helaas niet in. Ontzettend jammer dat we niet wat extra’s kunnen bieden voor iedereen die ons steunt, maar OW Cup TV pakt dit weekend flink uit! Een livestream met maar liefst 9 camera’s langs de baan, interviews en live commentaar!

Handige links OW Cup Assen 03-10-2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App