Jorn Hamberg heeft bekend gemaakt voorlopig te stoppen als actief wegrace coureur. De coureur uit het Drentse Gees heeft besloten om zich meer te richten op zijn maatschappelijke carrière en het voorlopig even rustiger aan te doen met het coureurs leven.

Jorn Hamberg heeft de afgelopen seizoenen niet onverdienstelijk mee gedraaid in de ONK SuperCup600 klasse van de OW Cup. Het begon allemaal in 2015 op een eigen omgebouwde en tien jaar oude Yamaha R6, maar deze gaf aan het einde van dat seizoen de geest. De passie zat er toen gelijk in en besloot om een echte ‘wedstrijd’ motor aan te schaffen. Zo gezegd, zo gedaan en hiermee wist Hamberg zich in twee seizoenen op te werken naar de top van Nederland.

Eind 2016 werd het seizoen goed afgesloten met het eigen HB Racing team en besloot Hamberg over te stappen het Pearle Gebben Racing Team om in het seizoen 2017 voor de titel te gaan. Dit pakte helaas iets anders uit dan vooraf gehoopt, in de tweede race van het seizoen verbrijzelde Hamberg één van zijn rugwervels en was het kampioenschap al verkeken voordat deze goed en wel was begonnen.

Het herstel verliep echter zeer voorspoedig en tijdens de laatste race van het seizoen stapte de jonge Drent voor het eerst weer op de motor om meteen weer in de top vijf te finishen. Dit gaf veel vertrouwen voor het seizoen 2018 om in de kleuren van het in Nieuwleusen gevestigde TT-Racing uit te komen op een door Ten Kate Racing geprepareerde Honda CBR600RR.

Helaas ging het tijdens een training voorafgaand aan de eerste race van het seizoen opnieuw mis en kwam Hamberg opnieuw in een ongelukkige situatie terecht nadat hij bij een schuiver zijn sleutelbeen brak. Hierdoor werden er geen punten gescoord in de eerste twee races van het seizoen. Na tijdens de volgende races zijn snelheid weer teruggevonden te hebben was Hamberg halverwege het seizoen weer in de voorste gelederen van het veld te vinden.

Na de afgelopen maanden goed nagedacht te hebben over de toekomst heeft Hamberg besloten om het komend seizoen rustiger aan te gaan doen en zijn ambities als ONK coureur op een lager pitje te zetten

Jorn Hamberg: Ten eerste wil ik mijn sponsoren, team(s), monteurs, familie, supporters en iedereen die op welke manier dan ook zijn steentje heeft bijgedragen heeft aan deze mooie tijd erg bedanken! Er zijn meerdere reden om voorlopig te stoppen als actief coureur. De belangrijkste reden is het budget welke wij als HB Racing hebben. We mogen ons prijzen met een aantal fantastische sponsoren, maar ik moest elk jaar persoonlijk veel geld bijleggen om de begroting sluitend te krijgen. Daarnaast had ik liever in 2019 ook liever een stap willen maken naar een andere competitie, denk hierbij aan het IDM of het BSB. Maar door de genoemde blessures tijdens de afgelopen twee seizoenen ben ik niet echt in staat geweest om echt te laten zien wat ik kan. Dit heeft het natuurlijk allemaal niet makkelijker gemaakt. Ik weet van mezelf dat het allemaal nog beter kan, ik vind het dan ook erg jammer dat ik dit nog niet heb kunnen laten zien. Ik was dan ook liever niet voor m’n hoogtepunt gestopt, maar wie weet komt die nog.“

Hamberg zal in 2019 echter nog wel op de circuits te vinden zijn. De Drent zal aan de slag gaan bij de bekende circuitdagen organisator Trackdays4all waarvoor hij o.a. de trackday-service zal gaan verzorgen.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App