De eerste training stond geplant om negen uur en de keuring was al vanaf acht uur, de zon scheen volop in noord Groningen en de wind was matig. De snelste man tijdens de eerste training was Ronald ter Braake, hij kon de training niet afmaken omdat hij in de haakse bocht naar het cafe de macht over de motor verloor en dit had nadelige gevolgen voor Ronald, bij onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij twee vingers gebroken had tijdens deze valpartij en hij is voorlopig uitgeschakeld, heel jammer want hij gaf veel smaak aan de wedstrijden tot nu toe en hiermee gaf hij zijn leidende positie in de strijd om het kampioenschap voorlopig uit handen.

Na de training was er weer een bijeenkomst voor alle juniorcuppers onder leiding van Rein ten Napel, hij had de diverse onderdelen van het circuit op papier getekend en gaf uitleg over de beste manier van rijden op dit stratencircuit, ook de coureurs mochten tekenen hoe zij een bepaalde bocht denken te moeten nemen en dit bleek weer zeer nuttig en het is elke keer weer leuk alle jonge coureurs met elkaar zo over de sport te horen praten.

Op de eerste startrij kwamen nu Roy ten Napel, Marcel van Nieuwenhuizen, Patrick Waarsenburg en Bennie Jacobs.
De start van de wedstrijd was goed en het was Hugo van den Berg die vanaf de vijfde plek na de eerste bocht de leiding nam, in de tweede ronde was het Patrick Waarsenburg die in aanraking kwam met Bennie Jacobs en beide coureurs gleden hierdoor van de baan, ze lagen op dat moment vierde en vijfde.

De eerste drie coureurs Hugo van den Berg, Marcel van Nieuwenhuizen en Roy ten Napel bleken aan elkaar gewaagd tijdens deze wedstrijd, het was Marcel die in de vijfde ronde de leiding van Hugo overnam door in de hairpin de motor binnendoor te sturen en Hugo die daar iets te wijd ging achter zich hield, de strijd bleef tot het einde spannend en het vele publiek amuseerde zich kostelijk met deze junioren.

Uiteindelijk werd Marcel eerste, Roy tweede en Hugo derde na aan prachtige spannende race, de volgende race is a.s. zondag tijdens het ONK wederom in Eemshaven.