Donderdagavond presenteerde het Kawasaki Racing Team WorldSBK in Barcelona haar plannen voor 2020 tijdens een drukbezochte teampresentatie. Op de thuisbasis van het team onthulden Jonathan Rea en Alex Lowes o.a. de kleurstelling van hun machines waarmee men in 2020 in actie zal komen in het FIM Superbike World Championship.

De presentatie begon donderdagavond met interviews waarin WorldSBK-paddock-showmaster Michael Hill diverse Kawasaki-race-teamleden de nodige vragen stelde alvorens de twee machines onthuld werden in de nieuwe Kawasaki groene kleurstelling voor komend seizoen.

In een video, die in Jerez en op het Circuit de Catalunya werd opgenomen, kon je de transformatie ook nog eens zien: De Kawasaki ZX10-R in zwarte winterse testlook wordt de racemotor voor het nieuwe seizoen. De Europese tests voor Rea en Lowes zijn afgerond.

Jonathan Rea: “We hadden een solide voorseizoen waarin ik me snel en constant voelde. Het doel is om opnieuw de wereldtitel te winnen.”

Alex Lowes: “Ik maak al een paar maanden onderdeel uit van het team, maar nu pas hebben we de kans om onze supporters te laten zien en de uiteindelijke kleuren voor het seizoen te presenteren. Het is geweldig om deel uit te maken van dit team en het was geweldig om voor het eerst in de Kawasaki groene kleuren gezien te worden. Het was een fantastisch evenement. Nu gaan we naar Australië voor de eerste race van het seizoen:”

Rea, Lowes en het Kawasaki Racing Team WorldSBK zijn nu klaar om te vertrekken naar Australië waar op maandag 24 februari op het Phillip Island Grand Prix Circuit de laatste wintertest van het seizoen op het programma staat. Vier dagen later zullen op hetzelfde circuit de eerste vrije trainingen van de openingsronde van het 2020 seizoen plaatsvinden.

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App