Klinkende Dutch Supersport zege voor Van Straalen in Assen

1334
Glenn van Straalen voert het Dutch Supersport veld aan | Foto credit: Jan Timmerman - JTS Fotografie

Glenn van Straalen weet met een ruime voorsprong de eerste Dutch Supersport race van het seizoen 2021 te winnen. Lentink Sports Racing coureurs Colin Velthuizen en Jeroen Hilster mochten met de NIWA Racing coureur mee naar het podium.

Glenn van Straalen mocht vanaf pole position vertrekken in de Dutch Supersport klasse tijdens de IDC seizoensopener op het TT Circuit Assen. Op de voorste startrij stonden geen drie, maar twee rijders. De middelste positie op de eerste startrij was leeg. Daar had Sander Kroeze moeten staan, maar hij was in de tweede kwalificatie ten val gekomen. De coureur uit Mussels bezeerde daarbij zijn hand en zijn Yamaha had ook behoorlijk wat schade, waardoor Kroeze niet van start ging. Colin Velthuizen had zich als derde gekwalificeerd voor Louis van Wijhe, Rick Kooistra en Selwin Hamden. De race ging over twaalf ronden.

Van Straalen was ook als eerste weg bij de start, maar vanaf de derde startrij kwam Jeroen Hilster ook zeer goed van de plek. Hilster, die nog herstellende is van zijn gebroken pols, dook samen met teamgenoot Velthuizen als tweede de Haarbocht in. Al snel onderstonden er redelijke verschillen vooraan in het veld. Van Straalen was duidelijk een maat te groot voor de rest van het veld, terwijl Velthuizen alleen op de tweede plaats kwam te rijden. Van Wijhe kon in de eerste helft van de race op plaats vier aanhaken bij Hilster, maar moest in het tweede deel van de race iets lossen.

Aan kop bleef Van Straalen de snelste rondetijden draaien, waardoor hij na twaalf ronden met een voorsprong van ruim vijftien seconden als eerste over de finish kwam. De 17-jarige Velthuizen werd tweede voor zijn teamgenoot Hilster. In de slotfase werd Van Wijhe nog achterhaald door Kooistra. Er volgde een spannende strijd om plaats vier, die gewonnen werd door Van Wijhe. Niet ver achter het duo eindigde Hamden als zesde voor Ivar Doornbos, Leon Stolte en Jonathan Schuijt. Anne van Galen maakte de top-tien in de openingsrace van het Dutch Supersport seizoen compleet.

Handige links IDC races 05-06-2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter