Het is weer een volle bak dit weekend want naast de diverse internationale klassen wordt er ook nog een KNMV cup gereden op het circuit van Assen.

Kevin Valk in actie

In de 125cc juniorcup zagen we Kevin Valk in de training de snelste tijd noteren en zoals we al vaker gezien hebben dit jaar is Valk een flink stuk sneller dan de concurrentie, in dit geval Mark Bezemer en Michael v/d Mark.
Het was dan ook geen verassing dat Valk ook in de race veruit de snelste was en uiteindelijk de race met ruim zes seconden voorsprong wist te winnen. Tweede werd Mark Bezemer voor Michael v/d Mark.

Uitslag 125cc juniorcup

In de Supercup 1000 was Gerrie Nijboer de snelste man in de trainingen voor Bert Grevink, Arnout Visser en Paul Haullussy.
In de race was het echter de als 18e getrainde Danny de Boer die de winst naar zich toe zou trekken en flink ook. De Boer kwam met ruim tien seconde voorsprong op tweede man Gerrie Nijboer over de finish en op enige afstand volgde daarna Jeroen Westendorp.

Uitslag Supercup 1000 groep A

In de Supercup 600, die in vier groepen werd vereden, was het in groep A Ed van Weel die van pole mocht vertrekken met naast hem Jan Pieter Zeelenberg, Ferry van Rijn en Atiba Belgrave.
Het was de als 25e gestarte Fabian Heusinkveld die er met de winst vandoor ging voor Jan Pieter Zeelenberg en Ed van Weel.

Uitslag Supercup 600 groep A

Om het nog even ingewikkeld te maken bestond groep B uit de Superstock, een aantal Supercup 1001 en een aantal Supercup 600 rijders.

Van de Superstock rijders was het Ronald ter Braake die de pole pakte voor Gerald Perdon, Nigel Walraven en Sam van Rens.
De race liet een zelfde beeld zien maar daar werd de derde positie ingenomen door Albert van Winkoop, Walraven werd vijfde.

Van de zeven Supercup 1000 mannen was het Gert Bosch die de snelste trainingstijd realiseerde. Uiteindelijk kwamen er vijf aan de finish waarvan Antonio Imbrogiano de ‘winst’ pakte.

Harry Kuil was in de trainingen de snelste van de tien Supercup 600 mannen maar wist de finish van de race niet te halen. Pascal van Kempen was de eerste die het zwart/wit geblokte passeerde.

Uitslag Supercup 600 groep B

Ook groep C was een mengelmoesje met twaalf Supercup 1000 mannen en 23 Supercup 600 mannen. In deze groep behaalden respectievelijk ZPeter Tjon Poen Gie en Andy Dekker de snelste trainingstijden. André Hofman en Olivier Leering waren uiteindelijk de snelsten in de race.

Uitslag Supercup 600 groep C

En uiteindelijk dan nog groep D met daarin 34 Supercup 600 coureurs en drie Supercup 1000 coureursVan de 600’s was Eelco Kelders de snelste in de trainingen en bij de 1000’s was dat Sipke Broersma. Op het moment dat de punten verdeeld werden was het Hans Ruiter die er in de groep met de 600cc machines met de winst van door ging.Van de drie 1000 cc berijders kwamen uiteindelijk alleen Antoine v/d Einden en Marco Boxhorn in deze volgorde aan de finish.

Uitslag Supercup 600 groep D