Kunii wint CEV Moto3 race op Le Mans met overmacht, Van de Lagemaat crasht

111
Racewinnaar Yuki Kunii (33) rijdt weg van de concurrentie - Le Mans Bugatti Circuit | foto© Randy van Maasdijk

Yuki Kunii heeft zaterdagmiddag de CEV Moto3 race met overmacht gewonnen op het regenachtige Le Mans in Frankrijk. De indrukwekkende Japanner reed van start tot finish aan de leiding waarbij José Julian García en Jeremy Alcoba als tweede en derde over de streep kwamen. De Belgische coureur Barry Baltus werd vijfde, Nederlander Ryan van de Lagemaat crashte in de beginfase van de race.

De eerste race die dit weekend verreden werd op het Le Mans Bugatti Circuit in Frankrijk was die voor de coureurs in het FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship. Nadat de omstandigheden de hele dag al wisselvallig waren viel er nu ook nog lichte regen waardoor de coureurs opregenbanden moesten rijden.

Polesitter Yuki Kunii kende een zeer goede start en ging als leider de Dunlop chicane in voor José Julian García en Jeremy Alcoba. Ook de Belg Barry Baltus begon sterk en schaarde zich tussen de coureurs vooraan het veld.

Al vroeg waren er een aantal crashes te zien op het verraderlijke Franse circuit. Meikon Kawakami was de eerste crasher met even later Stefano Nepa die onderuit ging. Nederlander Ryan van de Lagemaat kwam ook vroeg ten valbij het ingaan van bocht 6, La Chapelle. Hij kon de KTM oppakken en zijn weg vervolgen maar Van de Lagemaat besloot meteen de pitbox op te zoeken.

Kunii wist al gauw een gat te slaan van zo’n twee seconden terwijl daarachter Alcoba, Baltus, García en Holgado streden voor de tweede positie. Ook Estrella Galícia 0,0 coureur Ryusei Yamanaka werd één van de crashers waardoor zijn race vroegtijdig ten einde kwam.

Naarmate de race vorderde droogde de baan enigszins op aangezien er geen nieuwe regen meer op het asfalt viel. Kunii was echter volledig vertrokken had na tien ronden een voorsprong van zo’n acht seconden opgebouwd. Alcoba, García, Baltus en Holgado waren nog altijd in een hevige strijd verwikkeld voor de tweede positie met daarachter Tatay, Kofler, Artigas, Dupasquier en Fernández in de top tien.

Kunii bleef foutloos en kwam zonder problemen als winnaar over de finish. Daarachter ging de felle strijd door tot aan de finishlijn en was het García die als tweede over de streep kwam voor Alcoba. Daarachter eindigden Holgado, de Belg Barry Baltus, Tatay, Artigas, Fernández, Öncü en Geral in de top tien.

De indrukwekkende Japanner kent tot dusver een zeer goed seizoen en is zowel in het CEV Moto3 als in de Red Bull MotoGP Rookies Cup de leider in het kampioenschap

De volgende keer dat de coureurs in het FIM CEV Repsol in actie komen is in het weekend van 7, 8 en 9 juni op het Circuito de Barcelona Catalunya.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App