Leon Camier: ‘Opnieuw fysiek ongemak tijdens tweedaagse Misano Test’

99
leon-camier
Leon Camier - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Barni Racing

Er lijkt maar geen einde te komen aan de fysieke problemen voor WorldSBK coureur Leon Camier. Na veel blessureleed het afgelopen seizoen en een nieuwe operatie afgelopen winter bleek de Barni Racing Team coureur de afgelopen twee dagen nog verre van fit tijdens een tst op het Misano World Circuit.

Leon Camier liep het afgelopen seizoen bij een crash tijdens de World Superbike ronde in Imola een vervelende schouderblessure op. Nadat de artsen in eerste instantie een operatie niet noodzakelijk achten bleek begin juli een operatie alsnog de beste manier voor een zo vlot mogelijk herstel. Na een lange herstelperiode keerde de Brit in het laatste deel van het seizoen terug op de baan, maar geheel zonder slag of stoot ging dit echter niet.

Ondanks de tegenslagen vond Camier na het seizoen onderdak bij Barni Racing. De eerste kennismaking met de Ducati Panigale V4 R tijdens een wintertest op Motorland Aragon liep echter uit op een nieuwe teleurstelling. Camier kwam ten val met als gevolg opnieuw een schouderblessure. Op 24 december van het afgelopen jaar volgde een nieuwe operatie -aan dezelfde schouder. Na in de maand januari en februari gerevalideerd te hebben reisde Camier eind februari wel af naar Australië waar op het Phillip Island Grand Prix Circuit de eerste ronde van het seizoen op het programma stond.

Na de eerste twee testdagen redelijk te hebben doorstaan kwamen Camier en Barni Racing op vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training echter tot de conclusie dat het nog te vroeg en te riskant was om een volledig wedstrijdweekend te kunnen volbrengen. Teleurgesteld keerde Camier vervolgens meteen terug naar zijn woonplaats in Andorra. De afgelopen paar maanden kon Camier beetje bij beetje zijn training intensiviteit weer opvoeren.

Na onlangs al zonder problemen weer de nodige trainingskilometers gemaakt te hebben op o.a. een supermotard reisde de Barni Racing coureur begin deze week af naar Misano voor een tweedaagse privé test op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Helaas bleek hier de afgelopen twee dagen dat tijdens het rijden op de Ducati Panigale V4 R de pijn terugkeerde. Deze fysieke conditie maakte het voor hem moeilijk om het juiste gevoel te vinden tijdens het rijden.

In overleg met Barni Racing teambaas Marco Barnabò heeft Camier besloten om het medisch team, het team dat op 24 december de laatste operatie heeft uitgevoerd, opnieuw te raadplegen om zo een objectieve beoordeling van zijn fysieke conditie te krijgen. Na deze medische controles zal Camier in overleg met zijn team besluiten hoe het verder moet.

Leon Camier: “De schouder heeft de laatste maanden veel rust gehad en leek in orde. Ik had er de laatste weken geen problemen mee tijdens het rijden op de Supermotard of Trial machine. Ik weet eerlijk gezegd nu niet of het de positie op de motor is in combinatie met de overduidelijk sterke remkracht van een Superbike machine of dat er iets anders aan de hand is. Ik kan op de motor rijden en redelijk goede rondetijden rijden, maar ik ben zo teleurgesteld dat ik niet het volledige potentieel kan benutten, niet van mijzelf maar ook niet van de motor. Ik vind het ook jammer voor Barni en de jongens, ze zijn een stel geweldige, hardwerkende jongens en zelfs nu blijven ze achter mij staan. Maar hoe dan ook, er is iets niet in orde en ik ga meteen naar de dokter om te kijken wat er aan de hand is.”

De tijd begint echter wel te dringen voor Camier en Barni Racing aangezien de herstart van het seizoen in Jerez de la Frontera al over vijf weken op het programma staat.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App