Licciardi wint 250cc Junior Cup race in Assen, Schotman tweede

54

Angelo Liccardi heeft op het TT circuit Assen de 250cc Junior Cup wedstrijd op zijn naam geschreven. De Belg kwam na een spannende race 0,04 sec. voor de als tweede eindigende Robert Schotman over de finish.

Het was zondag een stralende dag met veel zon op het TT circuit Assen, of te wel een ideale wedstrijd dag. Nadat het in de middag eerst de beurt was aan de World Superbike en World Supersport coureurs was het om 517.05 uur dan eindelijk tijd voor de jonge coureurs uitkomend in de Moriwaki 250cc Junior Cup.&nbsp;<br /> <br /> Kleine probleempjes voor de start waren er voor Maurice Ullrich, de Duitser &nbsp;kwam na de sighting lap naar binnen, maar kon even later gewoon aan de race deelnemen. Toen &nbsp;de lichten echter doofde en alle vijfentwintig coureurs van start gingen was het Licciardi &nbsp;die de kop behield voor Schotman en Boerboom. Deze drie mannen zouden al vrij snel een gaatje gaan slaan naar de rest van het veld en onderling zouden ze een zwaar bevochten race gaan rijden.&nbsp;

<p>Voor Schotman was het de eerste race op de &nbsp;Moriwaki en meteen liet hij zijn wat hij waard was door meerdere keren de kop &nbsp;over te nemen van de Belg Licciardi. Uiteindelijk was het na tien ronden racen Licciardi die nipt de overwinning wist te pakken voor de rookie Schotman.&nbsp;<br /> <br /> Jorel Boerboom reed afgelopen jaar al mee in de cup en besloot dit &nbsp;weekend nog mee te doen met een wildcard voor zijn seizoen in de Moto3 van start gaat. En hij deed waar hij voor gekomen was door de derde plek te pakken.<br /> <br /> Achter de top drie was een grote groep aan het strijden voor de vierde plaats. De Portugees Pedro Nuno won deze strijd en kan zeker niet ontevreden zijn met een vierde plek. Phillip Freitag reed ook een erg sterke race nadat hij als twaalfde van start ging en op de vijfde stek over de finish kwam. Rookie Dario Snel werd zevende achter de Fin Aslan Hasan, Karlo Slager werd achtste voor de Zwitser Marcel Brenner.<br /> <br /> Vasco van der Valk completeerde de top tien.</p> <p><br /> </p> <p><a href="https://www.racesport.nl/Portals/0/PDF_results/uitslag_race_1.pdf">Volledige uitslag</a></p> <p><br /> </p> <iframe src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FOVERIG%2FOWCup%2Flicciardi-wint-250cc-junior-cup-race-in-assen-schotman-tweede%2Ftabid%2F139%2FiNews_ID%2F32041%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;font&amp;colorscheme=light&amp;action=like&amp;height=80&amp;appId=113101315456026" scrolling="no" frameborder="0" style="border: none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" allowtransparency="true"></iframe>