Op maandagmiddag 11 september is bekend geworden dat Michael van der Mark tijdens de Grand Prix van Aragón in het weekend van 22, 23 en 24 september de vervanger van de geblesseerde Valentino Rossi zal zijn. De Managing Director van Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis, sprak over zijn keuze voor de Nederlander.

Als gevolg van Valentino Rossi’s beenbreuk, opgelopen op 31 augustus jongstleden, koos Yamaha er voor om voor om afgelopen weekend in San Marino geen vervanger in te zetten. Voor de komende race op het circuit van Aragón is Yamaha echter verplicht om dat wel te doen.

Yamaha Motor Racing’s Managing Director Lin Jarvis besloot de keuze te laten vallen op de Nederlander Michael van der Mark, die dit jaar voor Yamaha de prestigieuze Suzuka 8H World Endurance wedstrijd wist te winnen.

Lin Jarvis: “Voor Valentino is het nagenoeg onmogelijk om op tijd fit te zijn voor de race in Aragón, hierdoor maakte Yamaha de keuze om één van de coureurs die bij Yamaha onder contract staat de kans te geven. Nadat Katsuyuki Nakasuga in 2011 Jorge Lorenzo mocht vervangen en Alex Lowes vorig jaar de vervanger van Bradley Smith was besloten we dat we Michael van der Mark deze keer de kans te gunnen. Het is nooit makkelijk om een rijder te vervangen, en het is zéker niet makkelijk om Valentino Rossi te vervangen, maar we zijn er van overtuigd dat Michael de vaardigheden en ervaring heeft om een goede prestatie neer te zetten. We zullen ons best doen om hem optimaal te steunen en wensen hem dan ook veel succes met deze unieke kans. Daarnaast hopen we natuurlijk ook dat Valentino zo snel mogelijk herstelt en weer fit is om op zijn YZR-M1 te kunnen stappen.”

Alvorens het zover is zal Van der Mark komend weekend eerst nog in actie komen tijdens de Portugese World Superbike ronde op het circuit van Portimâo.