Dalla Porta vervangt Fenati binnen Sky Racing Team VR46

232
dalla-porta
Lorenzo Dalla Porta, Dutch TT 2016 | foto© Estrelle Galicia

De geruchten waren er al maar het VR Racing Team 46 heeft donderdag officieel bevestigd dat Lorenzo Dalla Porta de rest van het seizoen de plaats binnen het team in zal nemen van de afgelopen weekend ontslagen Romano Fenati.

Het Sky Racing Team VR46 besloot afgelopen weekend in Oostenrijk Romano Fenati te schorsen voor de wedstrijddag van de Oostenrijkse Grand Prix . De talentvolle Italiaan kreeg zijn schoring door het team opgelegd vanwege herhaaldelijk overtreden van de binnen het team geldende gedragsregels.

Zondagavond liet Valentino Rossi op de Red Bull Ring al doorschemeren dat het over en uit was voor Fenati binnen zijn Sky Racing Team VR46 en dat de Italiaan niet meer voorkwam in de toekomstplannen van het team.

Donderdagochtend in Brno heeft Rossi’s Moto3 team laten weten dat alle zaken met Fenati zijn afgehandeld en dat het contract definitief ontbonden is. Tevens liet het team weten dat de 18 jarige Lorenzo Dalla Porta voor de rest van het seizoen de plaats van Fenati in zal nemen en de nieuwe teamgenoot zal worden van Andrea Migno en Nicolò Bulega.

De momenteel in het FIM Moto3 Junior World Championship uitkomende Italiaan zal er echter in Brno nog niet bij zijn, het contact gaat in vanaf de volgende Grand Prix in Silverstone.