Loris Baz heeft zaterdagochtend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde vrije training van de Pata Riviera Di Rimini Round. De Ten Kate Racing Yamaha coureur was in een natte sessie het snelst voor Alex Lowes en Alvaro Bautista.

In tegenstelling tot een zeer warme eerste dag van de Pata Riviera Di Rimini Round troffen de WorldSBK coureurs zaterdagochtend tijdens de 20 minuten durende derde vrije training volledig ander omstandigheden; een stuk koeler en een nog grotendeels nat Misano World Circuit.

De derde vrije training werd dan ook als een WET pratice verreden. Het was Loris Baz die het best omging met de omstandigheden en na afloop het snelst was van de vijftien coureurs die in deze sessie naar buiten gingen en in actie kwamen.

Achter de Fransman noteerde Alex Lowes de tweede rondetijd gevolgd door Alvaro Bautista, Alessandro Delbianco en Marco Melandri.

De zesde rondetijd werd op de klok gezet door Leon Haslam gevolgd door Chaz Davies, Markus Reiterberger, Yuki Takahashi en Michele Pirro.

Haslam en Reiterberger maakten in deze sessie nog een uitstapje in het gravel terwijl Baz in de laatste minuut ten val, de Fransman schoof onschuldig onderuit in bocht 8 maar kon even later zelf terugrijden naar de pits.

Uiteraard wist niemand in deze sessie sneller rond te gaan dan in de eerste twee vrije trainingen waardoor Michael van der Mark na drie vrije trainingen nog steeds de lijst aanvoert. De Nederlander zal, zoals in eerdere berichten te lezen is, dit weekend echter niet meer in actie komen.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App