Loris Baz en het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha beginnen donderdag in Qatar aan de laatste ronde van het 2019 FIM Superbike World Championship met de hoop dat het geluk dit weekend op het Losail International Circuit iets meer aan hun zijde is dat tijdens het voorgaande weekend in Argentinië.

Loris Baz moest onlangs in Argentinië de eerste WorldSBK race van het weekend aan zich voorbij laten gaan als gevolg van een handblessure welke hij opliep bij een crash in de kwalificatie. De Fransman crashte vervolgens op zondagochtend opnieuw in de Superpole Race, waarna hij zijn weekend later op de dag redde met een twaalfde plaats in de afsluitende wedstrijd van het Argentijnse weekend.

De Fransman heeft zich de afgelopen dagen in de aanloop naar het Qatar-weekend gericht op het herstel van zijn handblessure, het finaleweekend van het seizoen waar hij zijn zoektocht naar een eerste podiumplaats aan boord van de Ten Kate Yamaha YZF-R1 zal hervatten.

Loris Baz: “De afgelopen week stond vooral in het teken van herstel na de twee valpartijen in Argentinië. Ik heb nog een extra check van de blessures gehad en ik ben blij te kunnen zeggen dat er niets aan de hand is. Mijn rug is nog steeds een beetje stijfjes, maar fysiotherapie moet dat verhelpen voordat we het laatste raceweekend van het seizoen ingaan. Ik rij graag in Qatar; de lay-out van het circuit is geweldig en het is altijd heel bijzonder om in het donker bij kunstlicht te rijden. We weten van Alex’s (Lowes) prestaties van vorig jaar dat de Yamaha R1 er goed werkt, dus ik hoop dat we met een sterke basis kunnen beginnen en het seizoen op een hoog niveau kunnen afsluiten, hopelijk met de podiumplaats die tot nu toe zo ongrijpbaar is gebleken en een tiende plaats in het kampioenschap. Dat is het doelwit.”

Afwijkend dag- en tijdschema
Het Qatar-raceweekend verloopt volgens een ander schema dan de meeste andere races van het kampioenschap. De actie begint al op donderdag en zal afgesloten worden op zaterdag. Donderdagmiddag om 16.00 uur (NL-tijd) komen de WorldSBK coureurs voor het eerst in actie tijdens hun eerste vrijde training. De kwalificatie staat gepland voor vrijdag om 16.30 uur (NL-tijd). De eerste race op vrijdag en de tweede race op zaterdag zullen beide om 19.00 uur (NL-tijd) ’s avonds van start gaan bij kunstlicht. De Superpole Sprint Race staat zaterdagmiddag om 15.00 uur (NL-tijd) op het programma.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App