Ten Kate Racing Yamaha en Loris Baz bleven zich de afgelopen WorldSBK weekenden constant verbeteren. De Nederlands & Franse combinatie heeft voorafgaand aan de voorlaatste ronde van het seizoen in Argentinië dan ook maar één gezamenlijk doel: hun eerste gezamenlijke podiumfinish scoren.

De voorlaatste ronde van het 2019 FIM Superbike World Championship wordt komend weekend verreden op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië. Loris Baz en Ten Kate Racing Yamaha hebben sinds hun terugkeer in het WorldSBK, eerder dit seizoen in Jerez, constant flinke stappen weten te maken en zowel de rijder als het team hebben al een aantal keren hun podium potentieel getoond. Een top-drie finish is hen tot nu toe echter ontgaan, maar Baz blijft vastbesloten om minstens één keer dit seizoen op het podium te staan en de Fransman gaat het Argentijnse weekend in, wetende dat hij nog maar zes races te gaan heeft om zijn doel te bereiken.

Loris Baz: “Ik kijk er naar uit om terug te keren naar Argentinië en het wordt weer cool om te racen op het Circuito San Juan Villicum. We verbeteren ons elke keer als we naar het circuit gaan en we komen elke race steeds dichter bij het podium, dus laten we eens kijken wat Argentinië ons brengt. Het circuit was vorig jaar nieuw en behoorlijk vies, wat voor lastige omstandigheden zorgde, dus hopelijk is de baan 12 maanden later meer gebruikt een beetje minder stoffig. Ik weet niet zeker hoe onze motor daar zal functioneren, maar de grip kan er een beetje onvoorspelbaar zijn en ik denk dat de YZF-R1 deze omstandigheden wel ligt. Het doel is eenvoudig: ons blijven verbeteren, het verschil met de snelste jongens in de race blijven verkleinen en, indien mogelijk, voor het eerst een podium finish scoren.”

Baz bezet momenteel met 114 gescoorde WK puntende twaalfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap, een uitstekende prestatie van de Ten Kate Racing Yamaha coureur met de wetenschap dat hij pas vanaf de zesde ronde van het seizoen in Jerez er weer bij is en derhalve een groot aantal races heeft moeten missen.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App