Valentino Rossi moet voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe rijderscoach. Luca Cadalora heeft namelijk besloten, om na een samenwerking van drie jaar, komend seizoen niet meer met de negenvoudig wereldkampioen mee te reizen en als rijderscoach op te treden.

De geruchten deden afgelopen dagen tijdens de laatste MotoGP test van 2018 in Jerez al de ronde, maar het is nu definitief; Luca Cadalora stopt als rijderscoach van Valentino Rossi.

De beslissing om de samenwerking te beëindigen komt niet uit de koker van Valentino Rossi maar is na lang wikken en wegen genomen door Cadalora. De inmiddels 55-jarige Cadalora heeft aangegeven dat het vele reizen hem steeds zwaarder valt en dat hij meer tijd wil besteden aan zijn privéleven, zijn familie en zijn hobby’s.

“Ik doe dit werk nu alweer drie jaar, de tijd gaat snel,” liet Cadalora weten aan het Duitse Speedweek. “Ik heb de laatste jaren veel gereisd. Tegelijkertijd heb ik twee tienermeiden thuis en veel hobby’s waar ik door het vele reizen nauwelijks geen tijd meer voor heb. Ik heb bijvoorbeeld een passie voor oude rallyauto’s. Ik heb een Subaru, twee Mitsubishi Lancers en een Nissan Nismo. De afgelopen drie jaar hebben we veel plezier gehad, vele grappen gemaakt maar ook keihard gewerkt. We gaan als vrienden uit elkaar en ik denk dat onze vriendschap ook altijd zal blijven.”

Wie de opvolger wordt van Cadalora is nog niet bekend, de meest genoemde kandidaat is echter Idalio Gavira. De Italiaan, die deze functie ook bekleedt binnen Sky Racing Team 46, was de afgelopen tijd al veelvuldig te zien naast Rossi in de Movistar Yamaha MotoGP Team pitbox en was de afgelopen twee dagen in Jerez veelvuldig samen te zien met Cadalora.

 

Handige links MotoGP Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag