Luca Marini wint Moto2 race Jerez, crash voor Bo Bendsneyder

535
luca-marini
Luca Marini - Jerez | foto© Sky Racing Team VR46

Luca Marini heeft zondag de Moto2 race van de Gran Premio Red Bull de España op zijn naam geschreven. De Sky Racing Team VR46 Racing coureur was op een warm Jerez circuit het snelst voor Tetsuta Nagashima en de vanaf de pole gestarte Jorge Martin.

Om 12:20 uur was het op het Circuito de Jerez Angel Nieto de beurt aan de Moto2 coureurs voor hun 23 ronden tellende race van de Gran Premio Red Bull de España. Na in de eerste race van het seizoen in Qatar geen punten te hebben gescoord was het Luca Marini die in deze tweede race van het seizoen met de maximale score aan de haal ging.

Nadat de Sky Racing Team VR46 coureur na een aantal ronde de leiding over wist te nemen van de vanaf de pole gestarte Jorge Martin wist hij deze leidende positie vast te houden tot aan de finish. De winnaar van de eerste race van het seizoen in Qatar, de Japanner Tetsuta Nagashima, probeerde het Marini nog wel lastig te maken maar koos uiteindelijk voor het veilig te stellen van de tweede plaats.

Martin moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats, dit nadat hij in de slotfase de snel dichterbij komende Sam Lowes achter zich wist te houden.

Aron Canet passeerde als vijfde de finish voor de dit seizoen vanuit de MotoGP klasse teruggekeerde Hafizh Syahrin, Remy Gardner, Lorenzo Baldassarri, Enea Bastianini en Xavi Vierge.

Bo Bendsneyder
Voor Bo Bendsneyder kwam er vroegtijdig einde aan een dramatisch verlopen weekend. De NTS RW Racing GP-coureur kende vanaf de tweeëntwintigste plaats op de grid een slechte start en verloor daarbij een flink aantal plaatsen. In de zevende ronde was het drama compleet en kwam er ook nog eens een vroegtijdig einde aan de race – en het weekend – voor de Nederlander vanwege een crash.

Voor meer details en een uitgebreider verslag van de race verwijzen we jullie graag naar de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag