Maarten Bekker met dubbele zege 2016 NK SuperCup 1000 kampioen (video)

636
bekker
Maarten Bekker ontvangt champagne douche na gewonnen race en binnenhalen titel | foto© Racesport.nl

Maarten Bekker is de grote winnaar geworden tijdens de OW Cup finale dag in Assen. De Ducati coureur wist beide races te winnen en daarmee de 2016 NK SuperCup 1000 titel in de wacht te slepen.

De opdracht van Maarten Bekker, Cliff Kloots en Jaco Boonen was voor aanvang van de laatste wedstrijd van het seizoen duidelijk, wie van de drie als eerste van drie over de finish zou komen zou zich de nieuwe NK SuperCup 1000 kampioen mogen noemen.

Bij de start was het Kloots die de leiding nam voor Bekker, Rinze Luimstra en Boonen.

Kloots, Bekker en Boonen wisten meteen in de eerste ronde al een flink gat te slaan op de op dat moment op de vierde plaats rijdende Boonen.

Kloots en Bekker wisten in de volgende ronden afstand te nemen van Luimstra terwijl Boonen na drie ronden op de vierde plaats rijdend al bijna acht seconden prijs moest geven op de twee leiders.

In de vierde ronde was het Bekker, winnaar van de eerste race, die de leiding over wist te nemen van Kloots. De Ducati coureur probeerde vervolgens direct afstand te nemen van Kloots terwijl Luimstra ronde na ronde meer terrein prijs moest geven en Boonen bij het ingaan van de zesde ronde al een achterstand van meer dan twaalf seconden had en hierdoor al bijna kansloos was voor de titel.

Bekker en Kloots maakten er in het resterende deel van de wedstrijd vooraan nog een spannende aangelegenheid van, Bekker wist weliswaar de leiding in handen te houden maar Kloots bleef volgen.

Twee ronden voor het einde zette Bekker dan toch nog een eindspurt in waarop Kloots duidelijk geen antwoord had. Luimstra en Boonen waren op dat moment al in geen velden of wegen meer te bekennen.

Bekker kwam na tien ronden dan ook onbedreigd als winnaar over de finish waardoor hij deze dag niet alleen twee keer als winnaar werd afgevlagd maar zich ook de nieuwe NK SuperCup 1000 kampioen mocht noemen.

Kloots werd op bijna tien seconden tweede, terwijl Luimstra net als in de eerste race van de dag opnieuw als derde werd afgevlagd.

Boonen, die als leider in de tussenstand aan de finaledag begon, moest op ruim zesentwintig seconden genoegen nemen met de vierde plaats.

Jeroen van Trigt kwam als vijfde over de finish gevolgd door Roel Hoekstra, Jardo van Huisstede en Daniel Vermaas.

Yme Jan Hofstee en Jarco Grotenhuis sloten hun 2016 OW Cup seizoen af met een negende en tiende plaats.

Achter de nieuwe NK SuperCup kampioen Bekker eindigden Kloots en Boonen als tweede en derde in de eindstand van het kampioenschap dat dus pas in de allerlaatste wedstrijd de beslist bracht.