Makar Yurchenko zal in 2019 uit gaan komen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap voor Team BOÉ SKULL Rider Mugen Race. De coureur uit Kazachstan wordt binnen het Spaanse Moto3 team de opvolger van Gabriel Rodrigo.

Het BOÉ SKULL Rider Mugen Race Moto3 team moest na afloop van het 2018 seizoen op zoek naar een nieuwe coureur nadat Gabriel Rodrigo tot verrassing van velen – dit aangezien het team opgezet is rond Rodrigo en zijn familie mede-eigenaar is van het team – besloot het team te verlaten en voor 2019 een overeenkomst tekende met Team Kömmerling Gresini Moto3.

Inmiddels is bekend geworden dat Makar Yurchenko komend seizoen de plaats van Rodrigo in zal gaan nemen. De inmiddels 20-jarige coureur uit Kazachstan kende in 2018 een bewogen eerste seizoen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Na het seizoen voortvarend gestart te zijn bij het Franse CIP Greenpower bleek al snel wrijving te ontstaan tussen de Frans teambaas en het management van Yurchenko vanwege het niet nakomen van de financiële verplichtingen. Voor aanvang van de Grand Prix van Catalunya was de maat vol voor teambaas Alain Bronec en werd de Kazachstaan de laan uitgestuurd.

Net voor de Maleisische Grand Prix kwam het nieuws naar buiten dat Yurchenko in 2019 weer terug zou keren in de Moto3 klasse, dit keer als teamgenoot van Tony Arbolino bij het Marinelli Snipers Moto3 team. Bij het tekenen van deze nieuwe overeenkomst voor 2019 bedong de Kazachstaan tevens een wildcard optreden tijdens de voorlaatste Moto3 wedstrijd van 2018 in Sepang.

Niet veel later maakte het maakte Marinelli Snipers echter bekend dat men Romano Fenati weer in vrede had aangenomen en dat niet Yurchenko maar Fenati komend seizoen de teamgenoot van Arbolino ging worden in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Tot aan vandaag bleef het daarna stil rond de toekomstplannen van Yurchenko, maar met het nieuws van Team BOÉ SKULL Rider Mugen Race is daar nu dus verandering in gekomen en zien we de 20-jarige coureur ook in 2019 gewoon weer in actie.

Met de komst van Yurchenko en een langer verblijf van 2017 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen Kazuki Masaki heeft het team van José Ángel Gutierrez Boé haar rijdersbezetting voor komend seizoen weer compleet.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App