Marc Marquez sloot donderdag de laatste MotoGP testdag van 2018 in Jerez af met de tweede rondetijd achter zijn naam. De regerend MotoGP wereldkampioen liet na afloop weten blij te zijn met hoe de test is verlopen.

Marc Marquez liet donderdag tijdens de laatste testdag van het jaar in Jerez de tweede rondetijd noteren op slechts 0,025 seconde van collega HRC- coureur Takaaki Nakagami. Ondanks dat de Repsol Honda coureur gedurende de dag regelmatig de lijst aanvoerde moest hij dus uiteindelijk genoegen nemen met de tweede rondetijd achter merkgenoot Nakagami.

Na afloop van de afsluitende dag liet de Spanjaard echter weten tevreden te zijn met het verloop van de test, dit ondanks het missen van de bovenste plaats op de tijdlijst en het feit dat er nog voldoende werk aan de winkel is gedurende de twee maanden durende winterstop.

Marc Marquez: “Donderdag tijdens de laatste dag hebben we opnieuw gewerkt aan de details van de set-up en meteen vanaf het begin was het gevoel goed. We hebben tijd besteed aan het testen van enkele medium en harde Michelin-achterbanden en daarna zijn we verder gegaan met het testen van een aantal andere nieuwe dingen. Sommige updates waren erg goed en sommige minder goed, zoals normaal is. We hebben ons weten te verbeteren op het gebied van de motor, maar we moeten hier zeker nog verder aan werken, ook op het gebied van het chassis. We hebben nu veel informatie te analyseren. Aan het einde van de dag heb ik voor het eerst de zachte band gemonteerd en we hebben een goede rondetijd op de klok gezet, ook al was dat niet onze belangrijkste prioriteit. We zijn blij met hoe de test is verlopen en nu is het tijd om uit te rusten!”

Het is een lang en succesvol raceseizoen geweest voor Marquez en het Repsol Honda Team, en de voorbereiding voor volgend jaar is positief van start gegaan. Alvorens er van 6 t/m 8 februari 2019 in Sepang weer getest zal worden zal Marquez binnenkort eerst nog een schouderoperatie ondergaan. Het is derhalve nog de vraag of de Repsol Honda coureur tijdens deze eerste test van 2019 volledig fit aan de start kan verschijnen, Marquez zelf is hierover echter positief gestemd.

 

Handige links MotoGP Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App