Donderdagmiddag tijdens de pré-event persconferentie op de Red Bull Ring werd er veel gesproken over de toch wel opmerkelijke geruchten dat Jorge Lorenzo in 2020 terug zal keren naar Ducati en bij Pramac Racing de plaats in gaat nemen van Jack Miller. Ook Marc Marquez en Valentino Rossi werd om een reactie gevraagd.

Het was donderdag het gesprek van de dag in de paddock op de Red Bull Ring. Gaat Jorge Lorenzo echt terug naar Ducati en moet Jack Miller vrezen voor zijn plek bij Pramac Racing?

Velen hadden er een mening over, maar wat vinden Lorenzo’s voormalige teamgenoot Valentino Rossi en zijn huidige Repsol Honda Team collega Marc Marquez van het het opmerkelijke gerucht.

Onderstaand de reacties van het tweetal tijdens de pré-event persconferentie donderdag middag voorafgaand aan de dit weekend te verrijden myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich.

Marc Marquez: “Wat ik weet is dat Jorge na dit seizoen nog één jaar een contract heeft met Honda. Jorge is Jorge en wat hij zegt is dat ‘hij niet alleen een geweldig coureur is, maar dat hij een kampioen is.” Als hij een kampioen is en hij zit op een motor die het kampioenschap wint, dan moet hij terugkomen om ook zijn potentieel te laten zien op een Honda en met deze machine zien te winnen. En met zijn ego en zijn ambitie zal hij dit ook proberen te doen, want anders komt zijn ambitie of droom niet uit. Als je in zee gaat met een project samen met HRC, is dat omdat je races wilt winnen en voor het kampioenschap wilt vechten.”

Valentino Rossi: “Het is voor iedereen een verrassing om over geruchten van Lorenzo en Ducati te horen. Als je het hebt over de situatie op het circuit, ja de resultaten vallen tegen maar Jorge heeft nog veel problemen met de Honda. Vorig jaar was hij, na wat valpartijen, pech of blessures sterk met de Ducati, maar hij wist vervolgens wel te winnen en de juiste snelheid te vinden, vanuit dat oogpunt heeft het wel zin. Ik weet niet of het allemaal waar is, maar Lorenzo staat volgens mij onder contract bij Honda. Ik denk zeker dat hij op de één of andere manier ook op deze motor snel kan zijn, misschien moet hij zich nog iets aanpassen, maar hij heeft tot nu toe ook heel veel pech omdat de eerste blessure tijdens een dirttrack training vlak voor de eerste test kwam, dat was een ramp voor hem omdat hij al geblesseerd was en dat deel van het seizoen is van cruciaal belang omdat je zes dagen kunt rijden zonder de druk te voelen van een raceweekend. Hij kon niet deelnemen aan de test en als je in het raceweekend zit is alles moeilijker omdat je geen tijd hebt, je moet hier elk moment pushen. Elke keer als hij crasht en is hij weer geblesseerd. Het is een moeilijke situatie op dit moment, maar hij staat onder contract bij Honda, en met wat meer tijd kan hij volgens mij ook op deze machine competitief zijn.”

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App