Marc Márquez gaat samenwerken met crew chief Frankie Carchedi: “Ik vertrouw erop dat we het goed gaan doen”

2830
Frankie Carchedi (links) in gesprek met Gresini Racing rijderscoach en tweevoudig wereldkampioen Manuel Poggiali | ©motogp.com

Marc Márquez gaat in 2024 bij Gresini Racing samenwerken met Frankie Carchedi. De Brit met Italiaanse roots was eerst werkzaam bij Suzuki en werd in 2020 MotoGP wereldkampioen met Joan Mir waarna hij vertrok naar Gresini Racing om daar te werken met Fabio di Giannantonio.

Nadat het officiële nieuws op donderdag naar buiten kwam vielen er steeds meer puzzelstukjes op de plaats. Marc Márquez maakte bekend dat hij maximaal één monteur van het Repsol Honda Team mee kan nemen naar Gresini Racing maar dat verder zowel het Italiaanse team als het fabrieksteam van Honda intact zullen blijven.

Dat betekent dat de achtvoudig wereldkampioen gaat samenwerken met Frankie Carchedi. De Brit heeft een verleden in het British Superbike kampioenschap en is in de laatste jaren actief in de MotoGP klasse. Zo behaalde hij in 2020 de MotoGP wereldtitel met Joan Mir bij Team Suzuki Ecstar maar heeft hij daarvoor al ervaring opgedaan met een satelliet Ducati bij het Aspar Team dat toen nog in de MotoGP klasse actief was.

Sinds 2022 werkt hij bij Gresini Racing als crew chief van Fabio di Giannantonio en is hij daarnaast ook de persoonlijk manager van Jake Dixon. Vandaar dat de Britse coureur ook lang in verbinding werd gebracht met het tweede zitje bij het Italiaanse team, echter ging dat met de komst van achtvoudig wereldkampioen Marc Márquez uiteraard niet door.

Voor Marc Márquez was het op vrijdag weer tijd om op de baan aan de slag te gaan na de vele uren spreken over zijn toekomst op donderdag. Met een zesde tijd in de officiële training plaatste de Spanjaard zich rechtstreeks voor Q2,

Marc Márquez: “Na een hoop gedoe de afgelopen dagen was het vandaag weer tijd om ons op het circuit te concentreren. Ik heb geprobeerd om er het beste uit te halen en het gevoel was vanaf het begin niet slecht. Vooral in de omstandigheden met weinig grip ging het goed, dat is ook één van mijn sterke punten. Langzaam maar zeker ontstond er meer grip en toen kregen we het moeilijker. Morgen zullen we nog een stap moeten maken als we bij de eerste negen willen staan.

Voordat we hier kwamen was de verwachting dat het een moeilijk circuit voor ons zou worden maar het gaat beter dan verwacht. Vooral met het nieuwe asfalt in combinatie met het bandentype dat Michelin heeft meegebracht is het beter voor iedereen en zijn de rondetijden beter dan vorig jaar. Daarnaast werkt ook onze motor beter dan vorig jaar.”

Marc Márquez heeft de afgelopen dertien jaar (twee jaar Moto2 + elf jaar MotoGP) samengewerkt met Santi Hernández als zijn crew chief. Dit betekent dat hij volgend seizoen dus voor het eerst in lange tijd met een nieuwe crew chief (en sowieso een geheel nieuw team) aan de slag moet maar de Spanjaard maakt zich daar niet druk om.

Marc Márquez: “Volgend jaar zal het voor mij vreemd zijn om Santi [Hernández] niet naast me te hebben omdat we dertien jaar samen hebben gewerkt. Ik geloof in het niveau van Frankie [Carchedi] want hij was wereldkampioen met Joan Mir dus ik vertrouw er volledig op dat we samen goed werk gaan leveren.”

De MotoGP coureurs komen zaterdagochtend om 10:10 uur lokale tijd, 04:10 uur Nederlandse tijd weer in actie op het Pertamina Mandalika International Street Circuit voor de tweede vrije training met aansluitend de kwalificatiesessie.Handige links Pertamina Grand Prix of Indonesia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.


 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’