Marc Marquez krijgt groen licht voor comeback

4364
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Repsol Media

Marc Marquez heeft van de behandelende artsen van het Hospital Ruber Internacional groen licht gekregen om zijn comeback te maken als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap. Dit nieuws heeft het Repsol Honda Team zaterdagochtend 10 april wereldkundig gemaakt.

Marc Marquez heeft opnieuw een medische check ondergaan door het medisch team van Hospital Ruber Internacional in Madrid. Vier maanden geleden werd de Repsol Honda Team coureur door deze artsen geopereerd vanwege een geïnfecteerde pseudoartrose van het rechter opperarmbeen. Twijfelden de artsen bij de voorgaande medische check nog of het wel verantwoord was dat de achtvoudig wereldkampioen in Qatar aan de start zou verschijnen tijdens de twee eerste Grand Prix weekenden van het seizoen in Qatar.

Bij deze laatste medische controle werd een zeer bevredigende klinische toestand geconstateerd, met duidelijke vooruitgang in het botconsolidatieproces. In de huidige situatie kan Marquez volgens de artsen de competitie hervatten, met inachtneming van het redelijke risico dat aan zijn sportactiviteit verbonden is.

Het bericht komt totaal onverwachts omdat er door Marquez en zijn team de afgelopen tijd constant is gemeld dat het medisch onderzoek pas op maandag 12 april zou plaatsvinden en dat men vervolgens daarna een beslissing zou nemen of Marquez tijdens de Grande Prémio 888 de Portugal (16 t/m 18 april) zijn comeback zou gaan maken.

Ondanks dat de artsen positief gestemd zijn en Marquez groen licht hebben gegeven voor zijn comeback wordt er in dit door het Repsol Honda Team verstuurde persbericht met geen woord gerept over deelname van Marquez aan de komend weekend te verrijden Grand Prix in Portugal. De Honda coureur heeft inmiddels zelf echter al een einde gemaakt aan deze onduidelijkheid met een quote op zijn eigen social mediakanalen:

Marc Marquez: “Ik ben erg blij. Gisteren (vrijdag) ben ik bij de dokter geweest en die heeft me groen licht gegeven om weer aan wedstrijden deel te nemen. Het zijn 9 moeilijke maanden geweest, met momenten van onzekerheid en ups en downs, en nu zal ik weer van mijn passie kunnen genieten! Ik zie jullie volgende week in Portimão!!”

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter