Marc Marquez: ‘Ik had de race onder controle, maar helaas 0 punten’

58
marquez
Marc Marquez (93) - Silverstone race | foto© Repsol media

Marc Marquez zat er zondag tijdens de MotoGP race op het circuit van Silverstone goed bij, had volgens eigen zeggen de wedstrijd onder controle, totdat zijn Honda aan het einde van het rechte stuk de geest gaf. Het resultaat; een DNF en weg leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

Marc Marquez begon zondagmiddag sterk aan de MotoGP race van de Octo British Grand Prix. Terwijl Valentino Rossi vanaf de eerste ronde de leiding in handen had en lange tijd het veld aanvoerde speelden Maverick Viñales, Andrea Dovizioso en Marc Marquez een bandenpoker achter de negenvoudig wereldkampioen. Dovizioso en ook Viñales speelden vervolgens in de slotfase hun troeven uit door als eerste en tweede over de finish te komen.

Marquez daarentegen kon zijn troefkaart op zak houden aangezien zijn Honda vroegtijdig de geest af. De Repsol Honda coureur zag zijn blok aan het einde van Hangar Straight ploffen, kon gelukkig tijdig de koppeling erbij pakken en een crash voorkomen, maar het betekende wel einde wedstrijd voor de Spanjaard.

Marc Marquez, Repsol Honda (DNF):

“Het is ontzettend ongelukkig wat er vandaag gebeurde, ik voelde me erg goed op de motor en zat vol in het gevecht. Ik had de race onder controle en probeerde mijn banden te sparen, met name de voorkant omdat het warmer was dan gisteren en ik nog wat over wilde hebben om aan het einde van de race aan te kunnen vallen. Ik zag al dat Dovi iets meer over had dan Viñales en Rossi, maar ik dacht wel dat ik met hem de strijd aan zou kunnen gaan. Dus alles ging best goed, maar toen had ik aan het einde van het rechte stuk ineens een probleem met de motor. Het is jammer, maar dit soort dingen gebeuren nu eenmaal in de racerij al was het voor mij pas de eerste keer met de Honda. We weten op dit moment nog niet wat de oorzaak is geweest, het was een compleet nieuw blok, maar de Honda engineers zullen snel de oorzaak proberen te vinden. Het positieve is dat we hier snel waren, net zoals op de andere circuits, en we staan er nog steeds goed bij in het kampioenschap. Nul punten vandaag, maar ik voel me nog steeds goed op de machine en kijk uit naar de volgende races.”

Door de winst van Dovizioso en zijn eigen DNF zag Marquez zijn leidende positie in de tussenstand van het kampioenschap tevens verloren gaan. De Ducati coureur heeft na zijn vierde zege nu 183 punten achter zijn naam staan, negen meer dan Marquez die nu de tweede plaats inneemt.

 

Handige links Octo British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag