Marc Marquez stelde zondag in Valencia niet alleen zijn derde titel (rijder, constructeur en team) veilig, de Repsol Honda Team coureur mocht zaterdag namelijk ook voor de zevende keer op rij de sleutels in ontvangst nemen van een prachtige BMW als winnaar van de BMW M Award.

Marc Márquez werd het afgelopen seizoen voor de achtste keer tot wereldkampioen gekroond, en voor de zesde keer in de koningsklasse. En ook bij de felbegeerde BMW M Award – de strijd voor de beste coureur tijdens de kwalificaties – stond er geen maat op de Repsol Honda Team coureur. In 2019 was hij voor het zevende jaar op rij de snelste coureur tijdens de MotoGP kwalificatie, waarmee hij voor de zevende keer de sleutels in ontvangst mocht nemen van een prachtige BMW personenauto

Sinds 2003 is de BMW M Award één van de pijlers van BMW M’s inzet binnen het MotoGP wereldkampioenschap als “Official MotoGP-car”. Aan het einde van elk seizoen beloont BMW M de MotoGP coureur die gedurende het seizoen tijdens de kwalificaties de meeste punten heeft vergaard met een exclusieve BMW M high-performance auto.

De prijs wordt traditioneel uitgereikt op de zaterdag tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen MotoGP in Valencia. De prijs in 2019 is een BMW X4 M Competition in Toronto Red Metallic. De sleutels van deze prachtige auto werden zaterdag in Valencia aan Marquez overhandigd door Dorna CEO Carmelo Ezpeleta, Markus Flasch CEO van BMW M, en Manuel Terroba, CEO van BMW Group Spanje en Portugal.

Marc Marquez: “Ik wil BMW M bedanken voor de geweldige manier waarop ze onze prestaties op het circuit al vele jaren erkennen en hoe ze de beste kwalificatie coureur van het seizoen belonen. Ik ben een beetje sprakeloos om deze prijs voor het zevende jaar op rij te mogen ontvangen. Ik ben blij dat ik dit jaar de snelste qualifier ben geweest, want het is niet gemakkelijk geweest en ik kan dan ook niet wachten om in deze geweldige auto te mogen stappen.”

De BMW M Award werd in 2019 voor de 17e keer uitgereikt. Net als bij het scoresysteem voor de race, krijgen de rijders tijdens elk Grand Prix-weekend punten voor hun klassering tijdens de kwalificatie. De rijder die aan het einde van het seizoen de meeste punten heeft verzameld, wint de felbegeerde BMW M Award, in de vorm van een exclusieve BMW M auto. Márquez heeft al meerdere malen geschiedenis geschreven met de BMW M Award. Hij won de prijs voor het eerst in 2013, en werd de eerste MotoGP debutant die meteen deze prijs wist te winnen. In 2015 werd de Spanjaard de eerste rijder die drie opeenvolgende jaren de BMW M Award won. Hij werd de exclusieve recordhouder in 2016 met zijn vierde overwinning op rij. In het seizoen 2019 won Márquez de BMW M Award met een totaal van 384 punten, 50 punten voor zijn naaste rivaal Fabio Quartararo.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App