Marcel Brenner in 2024 met VIAMO Racing in World Supersport

957

Marcel Brenner keert in 2024 terug in het World Supersport kampioenschap met VIAMO Racing. De Zwitser was in 2021 en 2022 actief in deze categorie en reed in 2023 in het FIM Endurance World Championship. Het VIAMO Racing team komt voort uit MTM Kawasaki dat de afgelopen seizoenen met Adrian Huertas uitkwam in het WK Supersport.

VIAMO Racing is verheugd Marcel Brenner, de 26-jarige Zwitser uit Bern, aan te kunnen kondigen als vaste rijder voor het World Supersport seizoen van 2024. De Zwitser maakt zijn rentree in het WorldSBK-paddock na een jaar te hebben gereden in het FIM Endurance World Championship met Kawasaki.

Brenner zal profiteren van de professionaliteit en ervaring van het personeel van VIAMO Racing om zijn comeback te maken. Hij zal voor het eerst op de Kawasaki ZX-6R rijden, een motor die hij begin dit jaar heeft getest en waarmee hij comfortabel en snel was, ondanks de niet gemakkelijke baan- en temperatuuromstandigheden in Assen.

Marcel is nog jong maar zeer ervaren in de racewereld, met 35 races in twee seizoenen in de World Supersport klasse tussen 2021 en 2022. Daarnaast heeft hij vele andere ervaringen in het WK Endurance en het FIM CEV Repsol Moto2 Europees kampioenschap, waarin Brenner snelheid en consistentie toonde gedurende de vele seizoenen die hij daar reed.

VIAMO Racing en Marcel Brenner kunnen niet wachten om het seizoen te beginnen met de eerste test in het voorseizoen die in de winter zal plaatsvinden, met het duidelijke doel om voorbereid te zijn en het doel te bereiken om altijd in de top 10 te strijden in het volgende World Supersport Championship.

Marcel Brenner: “Ik ben erg blij om volgend jaar bij VIAMO Racing te rijden en vooral om mijn comeback te maken in de WorldSBK paddock in de Supersport categorie. Ik ga rijden op de Kawasaki ZX-6R, een motor die ik dit jaar al een keer heb getest in Assen en waar ik me goed bij op mijn gemak voelde, net als bij de crew van het team waarmee ik volgend jaar ga samenwerken. Ik heb echt vertrouwen in ons potentieel, ik denk dat we een geweldige weg voor ons hebben en ik kan niet wachten om met het team de baan op te gaan. We hebben een goed plan voor het voorseizoen in Spanje en ik ben erg enthousiast over mijn comeback in de World Supersport voor 2024. Ik wil het hele team bedanken voor deze kans en ook mijn sponsors en partners die me steunen in deze reis.”Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’