Het Duitse Dynavolt Intact GP Moto2 team heeft ook voor de komende twee jaar de diensten van Marcel Schrötter vastgelegd. Dat is vlak voor de kwalificatie voor de Motul TT Assen bekend gemaakt. Hierdoor blijft het team voor volgend seizoen onveranderd, want ook Xavi Vierge heeft nog een doorlopend contract.

Het Intact GP team heeft dit seizoen al succes geboekt met beide coureurs. Zo pakte Xavi Vierge in Argentinië de pole en een tweede plaats en behaalde Marcel Schrötter al twee keer een vierde plaats.

Schrötter staat na zeven wedstrijden op de negende plaats in het klassement van de Moto2 klasse en het team is dan ook blij om nog twee jaar verder te kunnen werken met het Duitse talent.

Marcel Schrötter: “Ik wil het hele team bedanken voor deze kans en ik ben erg blij met deze beslissing. Na de laatste wedstrijden, die erg goed zijn verlopen, had ik ook aanbiedingen van andere teams. Maar voor mij was het duidelijk dat ik, zolang ik in de Moto2 rijd, niet van team hoef te wisselen. Het kantoor van Intact GP is vlakbij mijn huis. Ik voel me gewoon erg goed in het team en ik heb een geweldige crew om me heen. We beschikken over het beste materiaal in de Moto2 op dit moment en het zou een fout zijn om alles wat we hebben opgebouwd te verlaten. Daarom heb ik besloten om door te gaan bij Intact GP en daar ben ik erg blij mee.”

Jürgen Lingg – Teammanager Dynavolt Intact GP: “Voor ons was het erg belangrijk om het contract met Marcel te verlengen. Het is mooi dat hij net zo graag met ons verder wil als wij met hem. Marcel is een goede gozer en hij is onderdeel van onze Intact GP familie. Je kan zijn potentie gemakkelijk zien en daar willen we natuurlijk gebruik van maken. Ik weet zeker dat we in de toekomst goede resultaten kunnen behalen met hem en met Xavi. We zijn blij dat er geen verandering in onze rijders line-up komt, zodat we onze aandacht volledig op de thuisrace op de Sachsenring kunnen richten. Dit brengt rust in het team, waardoor we ons kunnen concentreren op onze resultaten.”

Schrötter kwalificeerde zich zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen als tweede voor de zondag te verrijden Moto2 race van de Motul TT Assen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Verkeersplan
Plattegrond TT Circuit
Fotoverslag – sfeer
Fotoverslag Ten Kate TT Riders Event
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag