Marco Bezzecchi: Sleutelbeenbreuk en geslaagde operatie

2839
marco-bezzecchi
Marco Bezzecchi | foto© VR46 Racing

Marco Bezzecchi heeft zaterdag bij een crash op de VR46 Ranch inderdaad een sleutelbeenbreuk opgelopen. De Mooney VR46 Racing Team coureur heeft zondagochtend al een geslaagde operatie ondergaan. Hoelang het herstel gaat duren en of Bezzecchi er tijdens de eerstvolgende Grand Prix bij zal zijn is nog niet bekend.

Marco Bezzecchi kwam zoals reeds gemeld zaterdag tijdens de gebruikelijke trainingssessie op de VR46 Ranch in Tavullia lelijk ten val. De nummer drie in de tussenstand van het kampioenschap liep daarbij een breuk op in zijn rechtersleutelbeen.

Lees ook: Marco Bezzecchi loopt blessure op bij crash op VR46 Ranch

Bezzecchi is zondagochtend al met succes geopereerd zo heeft het Mooney VR46 Racing Team middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

De operatie vond plaats in de Orthopedie en Traumatologie Unit van het ziekenhuis in Modena en werd uitgevoerd door professor Porcellini. De operatie was succesvol. Bezzecchi zal onmiddellijk beginnen met het revalidatieproces: hoe lang het herstel in beslag zal nemen zal de komende 48 uur worden geëvalueerd.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’