Marco Melandri: ‘Het besluit om te stoppen was geen eenvoudige beslissing’

51
marco-melandri
Marco Melandri | foto© Yamaha Racing

Marco Melandri maakte dinsdagmiddag bekend aan het einde van het seizoen te stoppen als actief wegracecoureur. Met dit besluit komt er voor de 36-jarige Italiaan een einde aan een drie decennia durende succesvolle carrière. Het was volgens de huidige GRT Yamaha coureur dan ook zeker geen eenvoudige beslissing.

De beslissing van Melandri  om zijn helm na dit seizoen aan de wilgen te hangen was geen gemakkelijke voor de voormalig 250cc wereldkampioen, de MotoGP vice-wereldkampioen van 2005 achter Valentino Rossi,  5-voudig winnaar van een MotoGP race en 22-voudig winnaar van een WorldSBK race.

Maar hoewel hij al een indrukwekkende staat van dienst heeft is Melandri vastbesloten om er tijdens de nog resterende races van seizoen nog iets aan toe te voegen voordat hij eindelijk zijn helm en motorpak na de laatste race van het seizoen in Qatar in de kast zal hangen en een ongelooflijke racecarrière afsluit.

Marco Melandri: “Het besluit om te stoppen met racen was een zeer moeilijke beslissing voor mij om te nemen. Ik loop al een tijdje met het idee rond maar tijdens het raceweekend in Imola heb ik besloten om er aan het einde van dit seizoen mee te stoppen. Ik ben nog steeds competitief en ik denk dat dit een goed moment is om te stoppen, een moment waar ik nog steeds geniet van het racen in plaats van te wachten tot het plezier verdwenen is en de resultaten er niet meer zijn. Sinds mijn besluit heb ik het idee dat er een last van mijn schouders is gevallen, en nu iedereen weet dat het mijn laatste seizoen is ben ik nog gemotiveerder om de laatste races die nog komen gaan te pushen en het behalen van goede resultaten. Voor een deel is dat voor mezelf omdat ik het graag zo goed als mogelijk wil afsluiten maar het is ook om zowel Yamaha als het GRT Yamaha-team te bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben getoond. Het is een moeilijk seizoen tot nu toe, maar ze hebben zo hard gewerkt om me te helpen om mijn potentieel te kunnen tonen. Ze hebben me nooit teleurgesteld en ik hoop dat mijn ervaring het team heeft geholpen om zich net dat beetje sneller aan te kunnen passen in de voor hun nieuwe WorldSBK klasse. Ik kijk er naar uit om mijn laatste seizoen met hen te mogen meemaken en ik ben van plan om mijn uiterste best te doen om elke ronde als een kwalificatieronde te zien, mezelf steeds te verbeteren en het team de resultaten te geven die ze verdienen. Daarna is het tijd om verder te kijken en iets anders te doen met mijn leven. Voor mij was het een fantastische reis; bedankt aan iedereen die ik onderweg heb ontmoet tijdens deze reis.”

Lees ook:  Marco Melandri stopt als actief coureur en hangt helm aan de wilgen

 

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App