Het Marinelli Snipers Team ontsloeg onlangs Romano Fenati vanwege zijn inmiddels veelbesproken actie in Misano. Het Italiaanse Moto2 team heeft inmiddels een vervanger aangetrokken, de Spanjaard Xavier Cardelús zal namelijk vanaf komend weekend in Aragon de plaats innemen van de in opspraak geraakte Fenati.

De afgelopen maanden was niet de meest makkelijk tijd voor het Marinelli Snipers Team. Was er eerst de plotselinge dood van de pas 46-jarige Andrea Marinelli – hoofdsponsor van het team en vertrouwensman van Romano Fenati, in Misano werd teameigenaar Mirko Cecchini geconfronteerd met de inmiddels veelbesproken actie van Fenati.

Nadat Cecchini en het management van het Marinelli Snipers Team zondag na afloop van het incident in Misano in eerste instantie nog een verklaring naar buiten brachten en zich distantieerden van de actie van hun rijder en hun excuses aanboden voor het vertoonde wangedrag bleek de positie van Fenati de volgende dag niet meer houdbaar en kon teameigenaar Mirko Cecchini niet anders dan Fenati per direct te ontslaan.

Lees ook: Romano Fenati geschorst voor twee Grand Prix weekenden
Lees ook: Marinelli Snipers Team ontslaat Romano Fenati
Lees ook: Romano Fenati: ‘Mijn excuses aan de hele sportwereld’
Lees ook: MV Agusta en het Forward Racing Team: ‘Romano Fenati exit’
Lees ook: Romano Fenati trekt zich terug uit de motorsport
Lees ook: Romano Fenati: Italiaanse motorsportbond trekt per direct licentie in

Inmiddels heeft het Marinelli Snipers Team in de 20-jarige Xavier Cardelús een vervanger gevonden. De Spanjaard zal komend weekend in Aragon al de plaats van Fenati innemen binnen het team en tot aan het einde van dit seizoen actief blijven in de kleuren van Marinelli Snipers Team.

Cardelús is dit seizoen als vaste deelnemer actief in de Moto2 klasse van net FIM CEV Repsol waar hij momenteel de tiende plaats bezet in de tussenstand. Nieuw is de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap echter niet voor de Spanjaard, hij kwam dit seizoen namelijk al zeven keer in actie in de klasse middels een wildcard met het Stylobike team.

De reden voor de vele wildcardoptreden ligt in het feit dat Cardelús zich wil voorbereiden op zijn geplande vaste start in de klasse voor 2019 en zo de verschillende circuits alvast leert kennen. Een tweeëntwintigste plaats in Jerez is voorlopige zijn beste klassering.

De overeenkomst Cardelús met het Marinelli Snipers Team tot aan het einde van dit seizoen is voor beide partijen een perfecte oplossing; voor het team omdat men na afloop van dit seizoen stopt in de Moto2 klasse en in 2019 alleen actief zal zijn in de Moto3 klasse (Tony Arbolino en Makar Yurchenko), voor Cardelús omdat hij voor 2019 al onderdak heeft gevonden bij het Angel Nieto Team en zich daar voor heel veel geld ingekocht heeft om op een KTM chassis voorzien van een Triumph krachtbron zijn ronden te mogen rijden in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App