Het Marinelli Sniper Team heeft maandagochtend bekend gemaakt dat men het contract met Romano Fenati heeft ontbonden. Het Italiaanse Moto2 team nam deze beslissing naar aanleiding van de onbezonnen actie van Fenati zondagmiddag tijdens de Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Romano Fenati is maandagochtend ontslagen door het Marinelli Sniper Team, dit naar aanleiding van de gebeurtenissen zondag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Lees ook:  Romano Fenati geschorst voor twee Grand Prix weekenden

Onderstaand de officiële verklaring welke het team maandag rond het middaguur naar buiten bracht.

“Hier de laatste stand van zaken. We kunnen mededelen dat het Marinelli Snipers Team het contract met Romano Fenati per direct zal beëindigen, dit vanwege zijn onsportief, gevaarlijk en schadelijk gedrag voor het imago van iedereen. Met extreme spijt moeten we constateren dat zijn onverantwoordelijke daad het leven van een andere coureur in gevaar heeft gebracht en dit op geen enkele wijze is goed te praten. Fenati zal vanaf dit moment niet meer deelnemen aan wedstrijden met het Marinelli Snipers team. Het team, Marinelli Cucine, Rivacold en alle andere sponsors en de mensen die hem altijd gesteund hebben, bieden hun verontschuldigen aan aan alle fans van het wereldkampioenschap.”