Marini leidt eerste vrije training op Mugello, Bendsneyder zestiende

33
Luca Marini - Autodromo del Mugello | foto© Randy van Maasdijk

De snelste rondetijd in de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Autodromo del Mugello in Italië is vrijdagochtend gereden door Luca Marini. De Italiaan was in de slotfase van de sessie het snelst voor Alex Márquez en Fabio di Giannantonio. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de zestiende tijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal kwam naar de 22e tijd.

De eerste vrije training voor de Moto2 klasse op het Autodromo del Mugello in Italië ging vrijdagochtend om 10:55 uur van start. Dankzij de felle zon boven het Toscaanse circuit liep de temperatuur gestaag op en waren de omstandigheden zeer gunstig.

Honda Team Asia coureur Somkiat Chantra is er dit weekend niet bij nadat hij in Le Mans hard crashte. De Thaise coureur is inmiddels geopereerd en wordt dit weekend vervangen door de Japanner Teppei Nagoe.

Halverwege de sessie had Luca Marini de snelste rondetijd in handen voor de racewinnaar in de Le Mans Alex Márquez en KTM coureur Brad Binder. Daarachter stonden Speed-Up coureurs Fabio di Giannantonio en Jorge Navarro samen met Tom Lüthi in de top zes geklasseerd. Nederlander Bo Bendsneyder kende een lastige beginfase en wist de top twintig nog niet binnen te dringen.

Volgens een aantal coureurs in de Moto3 en MotoGP klassen was het asfalt niet in optimale staat en was er enig gebrek aan grip, echter hield dit de Moto2 coureurs niet tegen om hard te pushen tijdens deze eerste vrije training op het prachtige Mugello.

In de slotfase was het thuisrijder Luca Marini die het gas nog eens opentrok en met een 1’52.514 de snelste rondetijd klokte voor Alex Márquez en Fabio di Giannantonio. Thomas Lüthi kwam naar de vijfde tijd voor Mattia Pasini die nog steeds de vervanger is van Khairul Idham Pawi binnen het Petronas SRT team. Daarachter eindigden Jorge Navarro, Remy Gardner, Tetsuta Nagashima, Jorge Martin en Andrea Locatelli in de top tien. Bo Bendsneyder kwam in de slotfase van de sessie naar de zestiende rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Steven Odendaal noteerde de 22e tijd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Autodromo del Mugello gaat vanmiddag om 15:10 uur van start.

 

Handige links Gran Premio d’Italia Oakley:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Extra link: Gran Premio d’Italia Oakley dit weekend niet op Eurosport 1

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App