Marini (Moto2) en Rodrigo (Moto3) het snelst op maandag in Jerez

41
luca-marini
Luca Marini - Jerez test | foto© Sky Racing Team VR46

Op het circuit van Jerez komen maandag en dinsdag een aantal Moto2 en Moto3 teams in actie tijdens een tweedaagse privé-test. Maandag tijdens de eerste dag waren het Luca Marini en Gabriel Rodrigo die het snelst waren in hun klasse.

Nadat er de afgelopen week in Valencia al door een aantal Moto2 en Moto3 teams getest werd heeft het Marc VDS Moto2 team deze week het circuit van Jerez afgehuurd voor een tweedaagse privé-test.

Naast het Belgische team zijn ook Gresini Racing (Moto2 en Moto3), Dynavolt Intact GP (Moto2), Kiefer Racing (Moto2), SKY Racing VR46 (Moto2 en Moto3), Estrella Galicia 0.0 Honda (Moto3), Italtrans (Moto2), Speed-up (Moto2), Idemitsu (Moto3) en CIP Green Power (Moto3) aanwezig op het Zuid Spaanse circuit.

Luca Marini noteerde maandag tijdens de eerste dag met een snelste ronde van 1’41.827 de voorlopig snelste rondetijd van de veertien aanwezige Moto2 coureur voor Sam Lowes en de dit jaar na één seizoen weer uit de MotoGP klasse teruggekeerde Tom Lüthi.

Gabriel Rodrigo bleek maandag een snelle leerling te zijn op de voor hem nieuwe Honda, de Gresini Racing coureur was met een snelste rondetijd van 1’47.254 de rapste van de acht aanwezige Moto3 coureurs.

Rondetijden maandag:

Dinsdag komen de Moto2 en Moto3 coureurs nogmaals in actie in Jerez tijdens de tweede en afsluitende testdag waarna zich van 20 t/m 22 februari de rest van het Moto2 en Moto3 veld zich ook op het Zuid-Spaanse circuit zal melden voor de eerste officiële Moto2 & Moto3 test van 2019.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App