Marini wint overtuigend voor Oliveira op Sepang, Bagnaia Moto2 wereldkampioen

102
francesco-bagnaia
Francesco Bagnaia 2018 Moto2 wereldkampioen | foto© Randy van Maasdijk

Luca Marini heeft zondag de Moto2 race op het Sepang International Circuit in Maleisië op indrukwekkende wijze van start tot finish gewonnen. De Italiaan wist titelkandidaat Miguel Oliveira achter zich te houden terwijl teamgenoot Pecco Bagnaia als derde eindigde en daarmee de Moto2 wereldtitel in de wacht wist te slepen.

Zondagochtend om 11:20 uur lokale tijd, 04:20 uur Nederlandse tijd ging de tweede race van de dag van start op het Sepang International Circuit. De Moto2 klasse begon aan hun race over 18 ronden in de Maleisische tropische hitte met temperaturen ruim boven de 30°C en de zeer hoge luchtvochtigheid.

Voor Pecco Bagnaia zou het een speciale dag kunnen worden aangezien de Italiaan, net als Jorge Martin in de Moto3 klasse, de eerste mogelijkheid had om het Moto2 kampioenschap in de wacht te slepen. De SKY Racing Team VR46 had een voorsprong van maar liefst 35 punten op zijn rivaal Miguel Oliveira die nog de enige kanshebber voor de titel was. Een finish op het podium was genoeg mocht de Portugees de race winnen.

De vanaf pole vertrekkende Alex Márquez kend een goede start maar het was Luca Marini vanaf de tweede startplaats die als leider uit de eerste bocht kwam voor teamgenoot en titelkandidaat Pecco Bagnaia. Diens rivaal Miguel Oliveira reed op de derde plaats met daarachter Remy Gardner, Mattia Pasini, Augusto Fernández, Fabio Quartararó, Xavi Vierge, Alex Márquez en Lorenzo Baldassarri in de top tien.

Oliveira probeerde in de tweede ronde zijn concurrent van de wijs te brengen met een agressieve inhaalactie maar Bagnaia hield de tweede positie in handen terwijl teamgenoot Marini een klein gaatje wist te slaan aan de kop van het veld.

Iker Lecuona ging in de tweede ronde van de race de fout in, de Swiss Innovative Investors KTM coureur crashte ter hoogte van bocht 14. Hij kon zijn weg vervolgen maar een goed resultaat zat er niet meer in.

Marini kon het tempo op de leidende positie goed vasthouden terwijl Oliveira daarachter inmiddels dicht achter concurrent Bagnaia reed. Pasini was opgeklommen naar de vierde plaats voor Márquez terwijl Gardner in de zesde ronde ten val kwam ter hoogte van bocht 15 en opnieuw een top zes positie weggaf net als een week eerder in Australië. Daarachter waren het Baldassarri, Quartararó, Fernández, Binder en Vierge in de top tien.