Márquez leidt regenachtige FP2, Schrötter het snelst na eerste dag op Silverstone

26
alex-marquez
Alex Marquez | foto© Marc VDS Racing

In de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op Silverstone was het Alex Márquez die de snelste rondetijd reed voor Luca Marini en Dominique Aegerter. De snelste tijden werden in de eerste minuten op een nog droge baan verreden waarna er flinke regen viel. Bo Bendsneyder eindigt zijn dag als 24e, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts staan na de eerste dag op Silverstone op de 21e en 22e plaats. 

Vrijdagmiddag werd de tweede vrije training voor de Moto2 klasse verreden op Silverstone. Er waren veel dreigende wolken boven het Engelse circuit die na enkele minuten ook flink wat regen lieten vallen.

In de eerste paar minuten was de baan nog droog waardoor de coureurs hun snelste rondetijd van de sessie al in hun tweede of derde ronde hadden gereden met Alex Márquez als snelste met een 2’10.452 voor Luca Marini en Dominique Aegerter.

De regen begon te vallen en alle coureurs kwamen naar binnen. Na zo’n tien minuten was de baan nat genoeg voor regenbanden en besloten de coureurs weer op hun machine te springen en het asfalt te ontdekken met een laag water erop.

De eerder gereden rondetijden op droog asfalt werden uiteraard niet verbeterd maar naarmate de coureurs meer vertrouwen kregen in de banden en hun machine kelderden de rondetijden gestaag.

Hierdoor is Marcel Schrötter met zijn 2’08.384 gereden in de eerste vrije training de snelste Moto2 coureur van de dag voor Mattia Pasini en Sam Lowes. Verder zijn het Baldassarri, Márquez, Quartararó, Bagnaia, Navarro, Fenati en Locatelli die dankzij hun tijd in de eerste vrije training na de eerste dag in de top tien staan geklasseerd. Bo Bendsneyder eindigt zijn dag als 24e, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts staan na de eerste dag op Silverstone op de 21e en 22e plaats.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App