Na een goede en na tevredenheid verlopen MotoGP Test in Jerez heeft Marc Marquez dinsdag 4 december in het Hospital Universitari Dexeus in Barcelona een succesvolle operatie ondergaan aan zijn linkerschouder.

De afgelopen tijd kwam Marc Marquez een aantal keren in het nieuws vanwege een uit de kom geschoten linkerschouder. De Repsol Honda coureur gaf tijdens het seizoen al aan dat hij hier regelmatig hinder van ondervond en een operatie noodzakelijk was.

De complexe operatie werd dinsdagochtend 4 december uitgevoerd door Dr. Xavier Mir, Dr. Victor Marlet en Dr. Teresa Marlet, allen leden van ICATME (het Catalaans Instituut voor Traumatologie en Sportgeneeskunde) en was nodig om het probleem van de steeds terugkerende dislocatie in de linkerschouder van de Repsol Honda Team coureur op te lossen.

Het Repsol Honda Team liet dinsdag aan het einde van de middag middels een persbericht weten dat de operatie succesvol is verlopen. Marquez zal de komende 48 uur nog ter observatie in het ziekenhuis verblijven alvorens hij, afhankelijk van zijn herstel, thuis verder kan gaan herstellen.

Volgende week zal de zevenvoudig wereldkampioen in zijn woonplaats Cervera beginnen aan een zes weken durend revalidatieprogramma. Hierna hoopt Marquez zijn vaste winter trainingsprogramma weer op te kunne pakken en zich voor te kunnen bereiden op de Sepang Test welke van 6 t/m 8 februari op het programma staat.

Jorge Lorenzo
Opvallend was dat Marquez dinsdagochtend in het ziekenhuis zijn nieuwe teamgenoot Jorge Lorenzo trof. Lorenzo had een dag eerder namelijk een tweede ingreep ondergaan aan zijn in Aragon geblesseerd geraakte rechtervoet. Ook deze operatie is goed verlopen en Lorenzo heeft dinsdagmiddag het ziekenhuis al weer mogen verlaten.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App