Jorge Martin was vrijdagmiddag ook in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit het snelst onder zonnige omstandigheden en sloot daarmee de eerste dag in Australië als snelste af voor teamgenoot Brad Binder en Jorge Navarro. NTS RW Racing GP coureur Jesko Raffin eindigde als negende, Bo Bendsneyder klokte de zeventiende tijd.

Vrijdagmiddag om 14:10 uur lokale tijd, 05:10 uur Nederlandse tijd ging de tweede vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Na een zeer regenachtige ochtendtraining met erbarmelijke omstandigheden en een groot aantal valpartijen was de situatie nu compleet anders met veel zon, droog asfalt en een buitentemperatuur van zo’n 20°C.

Uiteraard maakten de coureurs meteen optimaal gebruik van deze zeer gunstige omstandigheden omdat de verwachtingen voor de rest van het weekend zeer wisselvallig zijn en er ieder moment weer regen kan vallen.

Halverwege de sessie was er een opvallende top zes te zien. Jorge Martin en de twee toekomstige MotoGP coureurs Brad Binder en Iker Lecuona zorgden voor een KTM top drie met daarachter Tetsuta Nagashima, Jorge Navarro en NTS RW Racing GP coureur Jesko Raffin. Nederlander Bo Bendsneyder was op dat moment in de top vijftien te vinden.

Voor Dimas Ekky Pratama zou deze eerste dag op Phillip Island op rampzalige wijze ten einde komen. Nadat de Indonesiër al twee keer was gecrasht in de eerste vrije training ging het in deze tweede sessie van de dag opnieuw mis. Dit keer ging de Honda Team Asia coureur echter onderuit in de zeer snelle bocht 8 (Hayshed) en zorgde daarmee voor een zeer beschadigde Kalex. Zelf kon Pratama op eigen benen de grindbak verlaten.

In de slotfase ging het tempo nog eens omhoog en was het uiteindelijk opnieuw Jorge Martin die de sessie als snelste afsloot. De Spanjaard was met een 1’33.010 de snelste coureur van de dag voor teamgenoot Brad Binder en Jorge Navarro. Iker Lecuona en Marco Bezzecchi zorgden voor vier KTM’s in de top vijf met daarachter Tetsuta Nagashima, Nicolo Bulega, Alex Márquez, Jesko Raffin, Stefano Manzi, Tom Lüthi, Enea Bastianini, Augusto Fernández en Lorenzo Baldassarri in de top veertien. Bo Bendsneyder klokte uiteindelijk de zeventiende rondetijd.

Na afloop van de tweede vrije training spraken we kort met de Nederlander. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

Met de verwachte slechte weersomstandigheden voor de zaterdag is het zeer waarschijnlijk dat deze veertien coureurs rechtstreeks doorgaan naar Qualifying 2.

Een opmerkelijk moment was er in de slotfase nog tussen Sam Lowes en Jesko Raffin. De Brit was bezig met een snelle ronde en probeerde buitenom te gaan maar raakte daarmee het stuur van de Zwitser. De NTS RW Racing GP coureur kon ternauwernood een valpartij voorkomen op het snelle rechte stuk, het liep uiteindelijk gelukkig goed af maar of deze actie van een duidelijk gefrustreerde Lowes onbestraft zal blijven is vooralsnog nog even de vraag.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië gaat zaterdagochtend om 09:55 uur lokale tijd, 00:55 uur Nederlandse tijd van start met de kwalificatie om 04:30 uur.

 

Handige links Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App