Jorge Martin heeft vrijdagochtend de snelste rondetijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland. De Spanjaard was tijdens de veertig minuten durende sessie het snelst voor John McPhee en Philipp Oettl.

Op een droog en zonnig Sachsenring circuit openden de Moto3 coureurs vrijdagochtend om 09:00 uur de eerste dag van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland met hun eerste vrije training.

Onder de dertig deelnemende coureurs dit weekend een aantal nieuwe namen, zo komen de Japanner Ai Ogura en de Duitser dit weekend in actie als wildcard coureur, neemt de Spanjaard Raul Fernandez eenmalig de plaats in van de geblesseerde Darryn Binder en is Vincente Perez als vervanger aangetrokken van de onlangs bij Reale Avintia Academy 77 vertrokken Livio Loi.

Op de baan waren het al snel de gebruikelijke namen die bovenaan de lijst te vinden waren. Ondanks dat in de slotfase van de sessie de lijst nog flink door elkaar geschud werd en een groot aantal coureurs hun eigen snelste rondetijd nog aan wist te scherpen voerde Jorge Martin bij het vallen van de finishvlag de lijst aan.

De Spanjaard liet een snelste rondetijd noteren van 1’27.272 en was daarmee het rapst voor John McPhee, Philipp Oettl, Enea Bastianini en invaller Fernandez.

Marco Raminez noteerde de zesde rondetijd gevolgd door Aron Canet, Marco Bezzecchi, Gabriel Rodrigo en Jakub Kornfeil.

Ogura werd met de drieëntwintigste rondetijd de best geklasseerde wildcard coureur terwijl de normaalgesproken in de WorldSSP300 klasse uitkomende Grünwald in deze eerste sessie op een Moto3 machine genoegen moest nemen met de dertigste en vooralsnog de laatste plaats op de lijst.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag