Jorge Martin was zaterdag tijdens de tweede testdag voor de Moto3 en Moto2 klassen op het Losail International Circuit in Qatar het snelst voor Remy Gardner en Nicolo Bulega. NTS RW Racing GP coureur Bo Bendsneyder kwam naar de negentiende tijd, teamgenoot Jesko Raffin sloot de dag af als 28e.

Op zaterdag vond de tweede testdag plaats voor de Moto3 en Moto2 klassen op het Losail International Circuit in Qatar. De omstandigheden waren goed met weinig wind en veel zon waardoor de tijden vergeleken met vrijdag nog eens flink werden aangescherpt. Red Bull KTM coureur Jorge Martin reed met een 1’58.655 de snelste tijd van de dag en de snelste tijd van de test tot dusver voor Remy Gardner en Nicolo Bulega.

De vierde tijd kwam op naam van Joe Roberts voor Xavi Vierge en Marcel Schrötter, daarachter maakten Aron Canet, Enea Bastianini, Luca Marini en Jorge Navarro de top tien compleet. Bo Bendsneyder sloot de dag af met de negentiende rondetijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin eindigde als 28e.

Bo Bendsneyder: “Vanochtend was het gevoel nog niet zo goed. In de tweede sessie was de temperatuur behoorlijk hoog maar ondanks dat hebben we serieuze stappen weten te maken met de setup. We hebben flinke aanpassingen doorgevoerd en dat pakte goed uit, ondanks die warme omstandigheden was ik steeds sneller. In de laatste sessie, die op dezelfde tijd van start ging als de race, hebben we een racesimulatie gedaan van 18 ronden. Vanwege die grote aanpassingen moest ik even wennen maar het gevoel werd steeds beter en elke ronden wist ik binnen twee tienden van mijn snelste tijd te rijden. We komen nog een paar tienden tekort maar vandaag hebben we dan ook geen kwalificatierun gedaan, dat staat morgen op het programma.”

Morgen (zondag) vindt de derde en laatste testdag plaats op het Losail International Circuit waar vanaf komende vrijdag het eerste MotoGP raceweekend van start gaat.

 

Official Moto3 & Moto2 Test Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de Racesport.nl App