Jorge Martin (Moto3), Franco Morbidelli (Moto2) en Marc Marquez (MotoGP) hebben zondagochtend op het Motorland Aragon Circuit de snelste tijd laten noteren in de uitgestelde en ingekorte warm-up sessies van de Gran Premio Movistar de Aragón.

De zondagochtend op het Motorland Aragon circuit begon met de nodige vertraging. Dichte mist zorgde ervoor dat het niet verantwoord was om van start te gaan. Leek het in eerste instantie op te klaren, de Moto3 warm-up ging zelfs van start, maar even later kwam de mist terug met als gevolg dat er na drie minuten een rode vlag situatie kwam en er opnieuw vertraging was.

Om 10;15 uur, ruim anderhalf uur later dan gepland, was het helder genoeg en gingen de lichten vervolgens opnieuw op groen voor een drietal ingekorte warm-up sessies.

Moto3
Jorge Martin noteerde een snelste ronde van 1’59.173 en was daarmee het snelst voor Joan Mir, Aron Canet, Asumu Sasaki en Gabriel Rodrigo.

Bo Bendsneyder noteerde een snelste ronde van , een tijd die goed was voor de achttiende plaats op de tijdlijst.

Moto2
Om 10:40 uur, met een vertraging van anderhalf uur, konden de Moto2 coureur beginnen aan hun vijftien minuten durende en met vijf minuten ingekorte warm-up sessie. Bij het vallen van de finishvlag was het Franco Morbidelli die de lijst aanvoerde en met een snelste rondetijd van 1’54.260 het snelst was voor Marcel Schrötter, pole man Miguel Oliveira, Takaaki Nakagami en Mattia Pasini.

RW Racing GP coureur Axel Pons sloot de warm-up sessie af als drieëntwintigste.

MotoGP
Ook voor de koningsklasse werd de warm-up sessie van twintig naar vijftien minuten. Marc Marquez was de enige coureur die een tijd op de klok wist te zetten van onder de 1’49, met een snelste ronde van 1’48.832 was het dan ook de Repsol Honda coureur die na afloop de lijst aanvoerde.

Aleix Espargaró noteerde achter de regerend MotoGP wereldkampioen de tweede rondetijd voor Jack Miller, pole man Maverick Viñales en Cal Crutchlow.

De zesde rondetijd kwam op naam van Pol Espargaró gevolgd door Hector Barbera, Johann Zarco, de verrassing van dit weekend Valentino Rossi en Scott Redding.

Nieuw tijdschema
Vanwege de uitgestelde warm-up sessie werd ook het wedstrijdschema aangepast. De Moto3 wedstrijd gaat van start om 11:40 uur en wordt ingekort tot slechts 13 ronden. De start van de Moto2 wedstrijd is nu om 12:40 uur en wordt verreden over de geplande afstand van 21 ronden. De MotoGP wedstrijd zal volgens het oorspronkelijke tijdschema om 14:00 uur van start gaan, hetzelfde geldt voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd die gepland staat om 15:30 uur.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag