Jorge Martin wist vrijdag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Sepang International Circuit de snelste rondetijd te rijden voor Tetsuta Nagashima en Alex Márquez en sluit daarmee de eerste dag in Maleisië als snelste af. Een lastige sessie voor het NTS RW Racing GP team werd afgesloten met een 24e tijd voor Jesko Raffin en een 25e tijd voor Bo Bendsneyder.

Vrijdag om 14:10 uur lokale tijd, 07:10 uur Nederlandse tijd ging de tweede vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Sepang International Circuit. Het was zeer warm op het Maleisische circuit met een tropische buitentemperatuur van zo’n 35°C en een asfalttemperatuur van richting de 60°C.

Al vroeg in de sessie ging het mis voor Stefano Manzi en Enea Bastianini. De MV Agusta coureur ging onderuit bij het ingaan van bocht 4 en de Italtrans coureur crashte bij het ingaan van bocht 9. Beide Italianen bleven ongedeerd.

Aangezien de weersverwachtingen voor zaterdag er niet goed uit zien was deze sessie van cruciaal belang. De coureurs maakten optimaal gebruik van hun rijtijd op het warme Sepang circuit en bereidden zich al voor voor de lange en zware race op zondag.

Halverwege had leider in het kampioenschap Alex Márquez de snelste rondetijd in handen voor Tom Lüthi en Brad Binder, twee van de coureurs die de Spanjaard dit weekend nog van de titel af kunnen houden.

Richting het einde van de sessie ging het tempo omhoog en probeerden de coureurs een plaats in de top veertien te bemachtigen om zodoende rechtstreekse deelname aan Qualifying 2 veilig te stellen. Het was Moto2 rookie en voormalig Moto3 wereldkampioen Jorge Martin die met een 2’05.968 de snelste rondetijd van de dag wist te rijden voor Tetsuta Nagashima en Alex Márquez. Brad Binder sloot de sessie af met de vierde rondetijd voor Jorge Navarro en Tom Lüthi, daarachter eindigden Fabio di Giannantonio, Xavi Vierge, Mattia Pasini, Augusto Fernández, Sam Lowes, Marcel Schrötter, Remy Gardner en Luca Marini in de top veertien.

Voor het NTS RW Racing GP team was het opnieuw een lastige sessie nadat er afgelopen zondag door beide coureurs nog WK punten werden gescoord. Jesko Raffin kwam naar de 24e tijd in deze sessie, Bo Bendsneyder klokte de 25e tijd.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Sepang International Circuit in Maleisië gaat zaterdagochtend om 09:55 uur lokale tijd, 02:55 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App