Martin wint opnieuw en leidt het kampioenschap: “Het is als een droom, de druk op Pecco is hoger”

1890
Jorge Martin - Pertamina Mandalika International Street Circuit | © motogp.com

Jorge Martin heeft zaterdag de Sprint race gewonnen op het Pertamina Mandalika International Street Circuit en is nu de nieuwe leider in het MotoGP kampioenschap. Na afloop gaf de Spanjaard aan dat het voor hem een droom is die uitkomt maar dat de druk nog steeds bij regerend wereldkampioen Pecco Bagnaia ligt.

Met opnieuw een overtuigende overwinning in de Sprint race op het Pertamina Mandalika International Street Circuit heeft Jorge Martin op zaterdag zijn zegereeks verder voortgezet. Van de afgelopen zeven reces die er verreden zijn (Sprint & GP) won Martin er zes, alleen de Grand Prix race op het Buddh International Circuit kon hij niet winnen.

In de Indonesische Sprint race moest Martin er wel voor werken want hij kwalificeerde zich ‘s ochtends als zesde. Nadat hij in de openingsronde voorbijging aan Aleix Espargaró en Enea Bastianini werd Fabio Quartararo in de tweede ronde het volgende slachtoffer. Na drie ronden achter Luca Marini te hebben gereden moest de Italiaan er ook aan geloven waarna Maverick Viñales de enige was die nog overbleef. In de negende ronde zou Martin hem zonder al te grote problemen voorbijgaan waarna hij opnieuw als winnaar over de streep kwam.

Jorge Martin: “Ik had niet verwacht dat ik vandaag zo snel was en mijn doel was een podium, maar zodra ik startte had ik iets extra’s. Ik probeerde op een vloeiende manier in te halen maar op dit circuit is dat niet makkelijk. Ik maakte een aantal posities goed en ik probeerde goed met de banden om te gaan. Dat werkte want ik zag dat Maverick [Viñales] aan het begin heel was waarna hij problemen kreeg met de banden en terugviel, hij was denk ik iets te agressief. We hebben een hele goede race gereden en op deze manier winnen is fantastisch. Luca [Marini] was heel snel aan het einde maar hij zat op de limiet dus mijn tempo was goed genoeg.”

Na de Sprint race op het Circuit de Barcelona-Catalunya, precies zes weken geleden, stond Martin nog 66 punten achter op Pecco Bagnaia. Die achterstand heeft de Spanjaard weten om te buigen naar een voorsprong van zeven punten op de regerend wereldkampioen die volgens Martin meer druk op zich heeft staan dan hijzelf.

Jorge Martin: “Het voelt als een droom dat ik aan de leiding sta in het kampioenschap, op dit moment geloof ik het nog niet echt. We moeten dezelfde mentaliteit behouden want dit heeft me tot nu toe zo ver gebracht. We moeten morgen weer aanvallen en proberen de voorsprong te vergroten. Ik heb dezelfde druk en ik denk dat de druk op Pecco [Bagnaia] momenteel hoger is. Hij moet punten goedmaken en rijdt in een fabrieksteam dus hij moet het kampioenschap winnen. Ik wil dat ook dus ik ga m’n best doen.”

De MotoGP coureurs komen morgenochtend om 10:40 uur lokale tijd, 04:40 uur Nederlandse tijd weer in actie op het Pertamina Mandalika International Street Circuit voor een tien minuten durende warm-up sessie. De race over 27 ronden gaat om 15:00 uur lokale tijd, 09:00 uur Nederlandse tijd van start.Handige links Pertamina Grand Prix of Indonesia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.


 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’