Op een natte en deels opdrogende Red Bull Ring werden zondagochtend de warm-up sessies verreden. Het waren Jaume Masia (Moto3), Philipp Oettl (Moto2) en Franco Morbidelli (MotoGP) die in hun klasse het snelst waren. Nederlander Bo Bendsneyder (Moto2) sloot deze zondagochtend sessie af als negende.

Moto3
In verband met de MotoE World Cup race in de ochtend, begonnen de Moto3 coureurs al om 08:20 uur aan hun 20 minuten durende warm-up sessie. Maar liefst 16 coureurs kregen voorafgaand aan deze sessie het slechte nieuws te horen dat zij een penalty hadden gekregen vanwege een overtreding tijdens de zaterdagmiddag verreden kwalificatie (de meesten vanwege het te langzaam rijden in drie opeenvolgende sectors), iets dat de startgrid voor de race compleet op de kop zette.

Het werd een niet veel zeggende warm-up sessie aangezien de baan nog nat was nadat het de afgelopen nacht en eerder in de ochtend geregend had. De baan droogde in de sessie snel op maar het zorgde wel voor verschillende onschuldige schuivers. Het was uiteindelijk Jaume Masia die het beste om kon gaan met deze verraderlijke omstandigheden en het snelst was voor teamgenoot Andrea Migno, Makar Yurchenko, Aron Canet en Albert Arenas.

Moto2
Leken de Moto2 coureurs op een redelijk droge baan aan hun warm-up sessie te kunnen beginnen, bleek  uiteindelijk niets minder waar want bij aanvang van de sessie begon het opnieuw kort te regenen. Conclusie, te nat voor slicks en net niet nat genoeg volledige regenbanden. Gedurende de sessie droogde het echter wel snel op waardoor er in de slotfase toch nog verschillende coureurs besloten om gebruik te maken van slicks.

Mede door deze keuze was het Philipp Oettl die na afloop met een snelste rondetijd van 1’35.760 de lijst aanvoerde voor Jorge Navarro, Jorge Martin, Marcel Schrötter en Jonas Folger.

Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de negende rondetijd.

MotoGP
Bij aanvang van de 20 minuten durende warm-up sessie was de baan redelijk opgedroogd, maar desondanks kwam de actie langzaam op gang. Het was echter Valentino Rossi die besloot om als eerste op slicks naar buiten te gaan. Nadat er nog maar slechts 11 coureurs op de baan te vinden waren en Franco Morbidelli net Rossi van de bovenste plaats op de lijst had verdreven begon het opnieuw te regenen.

Het was hiermee meteen duidelijk dat de slicks terug in de bandenwarmers konden en de regenbanden gemonteerd konden worden. De inmiddels al gereden rondetijden bleven vervolgens dan ook ver buiten bereik.

Het was hierdoor Morbidelli die na afloop de lijst aanvoerde voor Rossi, Karel Abraham, Tito Rabat en Fabio Quartararo.

De zesde rondetijd werd op de klok gezet door Miguel Oliveira, gevolgd door Marc Marquez, Johann Zarco en Alex Rins terwijl Jack Miller in deze nietszeggende sessie de top tien completeerde.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App