Maverick Viñales noteerde maandag tijdens de tweede testdag in Sepang de snelste tijd door in de laatste minuten net onder de op dat moment nog snelste tijd te duiken van teamgenoot Valentino Rossi. De Spanjaard liet na afloop weten tevreden te zijn met de snelheid van de nieuwe Yamaha maar daarentegen zeker nog niet te vroeg te willen juichen.

Yamaha kende maandag in Sepang een goede tweede dag van de Official MotoGP Test. Maverick Viñales dook in de slotfase onder de op dat moment snelste tijd van teamgenoot Valentino Rossi waardoor het tweetal het Movistar Yamaha MotoGP Team een 1-2 bezorgde

Met een snelste rondetijd van 1:59.355 was Viñales daarnaast ook nog eens een fractie sneller dan de door Dani Pedrosa gereden snelste tijd van de eerste dag.

Na afloop van de tweede dag kwam Viñales met een aantal opmerkelijke opmerkingen, zo gaf de Spanjaard aan dat hij zich niet echt bezig had gehouden met het rijden van die ene snelle ronde maar dezelfde strategie had gevolgd als tijdens de eerste dag: zoveel mogelijk ronden rijden, kijken hoe de banden het vervolgens houden (één van de problemen het afgelopen seizoen) en daarbij zoveel als mogelijk verbeteringen aan zien te brengen aan de elektronica.

Maverick Viñales, Movistar Yamaha MotoGP Team, P1: “De tweede dag verliep heel erg goed. Ik voelde me echt goed op de motor. We hebben vandaag met name gewerkt aan de ontwikkeling van de elektronica, daar is zeker nog het nodige werk aan te doen. We hebben nog een lange weg te gaan om de elektronica goed af te stellen, maar hoe dan ook ik ben happy met de stappen die we gemaakt hebben. We hebben geprobeerd om deze goed te laten functioneren onder de hete omstandigheden hier, speciaal rond het middaguur en daar zullen we ons ook morgen op blijven concentreren. We proberen ons zoveel mogelijk te verbeteren onder deze extreme omstandigheden, dit om de problemen die we afgelopen seizoen kenden zoveel als mogelijk op te lossen. Ik denk dat we van een positieve dag kunnen spreken, ik ben er klaar voor om morgen opnieuw aan het werk te gaan.”

Het chassis, en met name welk chassis, is een hot item binnen Yamaha. Viñales is daar volgens eigen zeggen nog niet echt mee bezig.

“Ik heb vandaag opnieuw hetzelfde chassis gebruikt als welke we hier ook na afloop van het seizoen in november hier tijdens onze privé test hebben gebruikt. Ondanks dat we hier drie verschillende chassis tot onze beschikking hebben weet ik niet eens precies welke van de drie we momenteel gebruiken. Ik heb uitsluitend deze versie gebruikt, zoals ik eerder al zei moeten we ons zien te verbeteren op de zwakke punten van afgelopen seizoen, het belangrijkste voor nu is dat we ons hierop concentreren tijdens deze en de volgende wintertesten om straks tijdens het seizoen zo goed en sterk als mogelijk voor de dag te kunnen komen.”

Naast de elektronica en de banden was er maandag nog een belangrijk ander zichtbaar item waar Yamaha mee experimenteerde, een kuip voorzien van nieuwe winglets.

“Deze nieuwe winglets brengen ons zeker enig voordeel, met name bij het accelereren. Daarentegen zijn er ook negatieve kanten welke tot uiting komen in de bochten. Kortom, op sommige circuits zal het een voordeel opleveren, op andere banen waarschijnlijk niet. Of we het gaan gebruiken zal dus afhangen van de circuits, duidelijk is wel dat we het niet overal zullen monteren.”

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag