Alonso Lopez zal in 2021 niet in de kleuren van het Max Racing Team aan de start verschijnen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Spanjaard moet zijn plaats voor komend seizoen binnen het team van Max Biaggi afstaan aan zijn landgenoot Adrián Fernández.

Het Max Racing Team heeft een verrassende rijderswissel bekend gemaakt. Niet Alonso Lopez zal in 2021 de teamgenoot zijn van Romano Fenati maar Adrián Fernández. Maakte het team na afloop van het seizoen nog bekend in 2021 zowel met Fenati als ook met Lopez verder te gaan, niets is minder waar blijkt nu.

Sponsorproblemen blijken roet in het eten te gooien voor Lopez, problemen waardoor hij in 2021 noodgedwongen af moet zien van een start als coureur in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Teameigenaar Max Biaggi en Max Racing Team manager Peter Öttl hebben hierop besloten om de plaats van Lopez voor komend seizoen in te vullen door de jonge Spanjaard Adrián Fernández. Adrian, het jongere broertje van Raul Fernández die de laatste Moto3 race van het seizoen in Portimão op zijn naam schreef en voor komend seizoen binnen het Red Bull KTM Ajo Team de overstap maakt naar de Moto2 klasse.

Voor Adrián Fernández wordt het eind maart in Qatar niet zijn eerste optreden in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De pas 16-jarige Spanjaard debuteerde onlangs tijdens de laatste Moto3 race van het seizoen in Portimão al in de klasse, dit als vervanger van de destijds geblesseerde Filip Salac binnen het Rivacold Snipers Team. De Spanjaard eindigde in zijn debuutrace op een verdienstelijke achttiende plaats.

Lopez is uiteraard teleurgesteld in de huidige gang van zaken maar laat in een persoonlijk bericht op zijn social mediakanalen weten niet bij de pakken neer te gaan zitten en er alles aan te zullen doen om terug te keren als coureur.

Alonso Lopez: “Ik zal komend seizoen niet als coureur aan de start verschijnen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Mijn contract bij het Max Racing Team is ontbonden en ik word vervangen door een coureur die geld meebrengt. Het zal niet het einde zijn van mijn carrière als coureur. Ik zal mijn best blijven doen om mijn droom waar te maken. Iedereen bedankt voor alle steunbetuigingen die ik heb mogen ontvangen.”

Het Max Racing Team zal haar voorbereidingen op komend seizoen binnenkort hervatten om eind maart zo goed mogelijk te kunnen beginnen aan het nieuwe seizoen op het Losail International Circuit in Qatar waar naast Fenati nu dus de jonge Adrián Fernandez de tweede Husqvarna van het team zal bemannen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App