McPhee leidt derde vrije training op Termas de Río Hondo

44
John McPhee - Termas de Río Hondo | foto© Petronas SRT

John McPhee heeft zaterdag in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië de snelste rondetijd gereden. De Schotse Petronas SRT coureur was in een hectische slotfase het snelst voor Niccolò Antonelli en Marcos Ramirez.

Zaterdag om 09:00 uur lokale tijd, 13:00 uur Nederlandse tijd ging de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië van start. Zoals voorspeld was er flinke bewolking te zien boven het Argentijnse circuit maar met een buitentemperatuur boven de 20°C en een droge baan waren de omstandigheden gunstig.

In de beginfase van de sessie kwam eerst Kazuki Masaki ten val ter hoogte van bocht 1, de Japanner kon zonder problemen terugkeren naar de pitbox. Vervolgens was er een iets heviger incident te zien ter hoogte van bocht 5. Sergio García maakte een fout bij het insturen voor de bocht en verloor de voorkant van zijn Honda. In deze crash nam hij de ongelukkige Makar Yurchenko mee die daardoor ook de grindbak in ging. De machine van García bleef op de racelijn liggen en Aleix Viu, de vervanger van Albert Arenas binnen het Ángel Nieto Team, kon deze niet meer ontwijken. De Spanjaard knalde over de motor van García heen en kwam hard ten val. Hij werd vervolgens verwezen naar het medical centre.

Gedurende de sessie wist een klein aantal coureurs zich te verbeteren maar met name in de slotfase gingen ze er goed voor zitten om bij de eerste veertien te staan waarmee directe deelname aan Qualifying 2 wordt veiliggesteld.

Het was John McPhee die met een 1’48.959 de snelste rondetijd wist te klokken voor Niccolò Antonelli en Marcos Ramirez. Lorenzo Dalla Porta kwam naar de vierde tijd voor Romano Fenati en Raúl Fernández met daarachter Tatsuki Suzuki, Kaito Toba, Tony Arbolino en Alonso López bij de eerste tien. Jaume Masia, Aron Canet, Gabriel Rodrigo en Ai Ogura klasseerden zich in de top veertien waardoor zij allen rechtstreekse deelname aan Q2 hebben zekergesteld.

Een crash was er in deze laatste chaotische minuten nog voor Darryn Binder, de Zuid-Afrikaan kwam ten val ter hoogte van bocht 7 maar bleef ongedeerd.

De kwalificatie voor de Moto3 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië gaat om 16:35 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App