John McPhee heeft vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste Moto3 coureur van de dag. Achter de Schot waren het de Italianen Tony Arbolino en Niccolò Antonelli in de top drie.

Vrijdagmiddag om 13:15 uur lokale tijd, 17:15 Nederlandse tijd ging de tweede vrije training op het Termas de Río Hondo circuit voor de Moto3 klasse van start. Vergeleken met FP1 was het behoorlijk warmer geworden dankzij de felle zon waardoor er een buitentemperatuur van zo’n 26°C en een baantemperatuur van ruim 40°C werd bereikt.

Dat de omstandigheden gunstig waren bleek al gauw aangezien vrijwel alle coureurs al vroeg in de sessie hun tijd van de eerste vrije training wisten aan te scherpen. Echter gingen er ook twee coureurs in de fout. Dalla Porta moest enigszins van zijn lijn afwijken bij het aanremmen voor bocht 7 en verloor daardoor de voorkant van zijn machine. Niet veel later kwam ook Kaito Toba, de winnaar van de race in Qatar, ten val. De Japanner werd van de ideale lijn geforceerd en verloor de voorkant van zijn Honda. Beiden bleven ongedeerd.

Toch leek het Dalla Porta weinig te hinderen aangezien de Italiaan vervolgens de snelste tijd op de klokken zette. Ook Romano Fenati, thuisrijder Gabriel Rodrigo, Niccolò Antonelli, Darryn Binder en Jaume Masia lieten een goed tempo zien op het Argentijnse circuit.

Opnieuw probeerden veel coureurs eens de ‘long lap penalty’ uit. Een belangrijk feit is dat mocht een coureur een penalty krijgen en bij het uitvoeren van die straf buiten de ‘penalty lane’ terechtkomen, dan krijgt die coureur opnieuw eenzelfde penalty.

In de slotfase lieten veel coureurs nieuwe banden monteren om nog eens een aanval te plaatsen op de snelste rondetijd. Het was John McPhee die met een 1’49.892 de snelste rondetijd van de dag reed voor Tony Arbolino en Niccolò Antonelli. Thuisfavoriet Gabriel Rodrigo eindigde de dag als vierde voor Tatsuki Suzuki en Aron Canet. Daarachter stonden Foggia, Masia, Perez, Fernández, Dalla Porta, Ramirez, Toba en Fenati in de belangrijke top veertien. Mochten de weersomstandigheden morgen tijdens FP3 veel minder gunstig zijn dan FP2 dan zijn dit de veertien coureurs die rechtstreeks naar Qualifying 2 mogen.

De derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië gaat zaterdag om 13:00 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App