Melandri het snelst in Jerez tijdens Spaanse FP3

15
melandri
Marco Melandri | foto© Ducati Corse

Marco Melandri heeft zaterdagochtend in Jerez de snelste tijd op de klok gezet tijdens de derde vrije training. De Ducati coureur was het snelst voor Jonathan Rea en Chaz Davies. Michael van de Mark wist een vijfde tijd op de klok te zetten.

De start van de tweede dag van de Pirelli Spanish Round in Jerez liep zaterdagochtend flinke vertraging op vanwege de zeer dichte mist op het Zuid Spaanse circuit. Met een uur vertraging openden de World Superbike coureurs de dag om 09:45 uur met hun derde vrije training.

Meteen was het Jonathan Rea die boven aan de timingsheet te vinden was en rond de helft van de vrije training stond zijn snelste tijd al op een 1’40.819. De leidende positie van de Brit bleef vervolgens lange tijd staan maar de posities achter de Kawasaki coureur werden regelmatig gewisseld.Vooral Chaz Davies en Michael van de Mark waren veel op de tweede en derde plaats te vinden.

Tegen het einde van de training wist Marco Melandri zijn kans te pakken op het moment dat Rea in de pits stond. Hij zette een snelste tijd neer van 1’40.647 en verwees daarmee Rea naar de tweede tijd. Ook Alex Lowes wist tegen het einde van de sessie nog een goede sprong te maken door een derde tijd neer te zetten met nog even een vleugje hoop op een eerste tijd, doordat hij een snelle eerste sector wist te rijden. Dit wist hij alleen niet af te maken.

Hierdoor was het Melandri die het snelst was in deze vrije training, gevolgd door Rea, Davies, Lowes en Van der Mark.

De zesde tijd werd verreden door Tom Sykes gevolgd door Leon Camier, Jordi Torres, Roman Ramos en Lorenzo Salvadori met een tiende tijd.

 

Handige links Pirelli Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV